2014 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

Vakarienei nusipirkau katę maiše

Sveiki URTĖS VIRTUVĖS skaitytojai,


Lrytas,lt įkvėpta įžanga: visos prekės Anglijoje - katės, o maišai - maišai.
Arba: nesugalvojau daug sinonimų ir mėgstu posakį apie katę maiše

Kokia aš vargšelė: Šiemet yra jau tretieji metai, kai kasdien namo grįžtu ar juos palieku, kaip kokia turgaus boba - nešina maišu garsiai miaukiančių kačių. Nors kačių nelabai mėgstu ir neauginu, šioje šalyje katei maiše prilyginčiau praktiškai viską: gerą orą, gerą vaikiną, gerus žmones, gražias merginas, gražias jų dėvimas timpas (apie jas plačiau -  Kodėl tavo užpakalis toks didelis ir į mane žiūri? ) ir kaip minėjau, visa kita.

Arčiau prie reikalo: Šiandien parduotuvėje ilgai mąsčiau, ką norėčiau valgyti vakarienei. Galiausiai mąstyti pabodo, tai įsigijau picą. Pica - tai maistas,kuris niekad nenuvilia (parduotuvėje tąkąrt naiviai pamąsčiau...)
Klasta: picos dėžutė atrodė pritrenkiančiai: joje spindindinti dešrytė skendo sūryje, taip pat buvo pavaizduoti jelapenai. Dar pica skelbėsi būsianti plonapadė...
Pyragas: kai picą iškepiau, paaiškėjo, kad tai tiesiog elementarus pyragas su truputėliu sūrio, o jelapai esą tiesiog žalios spalvos paprikos. Ir upė buvo jų, o ne sūrio (kaip aš , jauna ir naivi, buvau patikėjusi...)

Pabaiga: Ai, vistiek tą vistiek suvalgiau, ir valgydama paprašiau, kad mus nufotografuotų, bet kaip pirmadieniais žmonėms daryti įprasta - tryškau noru pasiskųsti.

Nuotraukoje rodau, kodėl picą praminiau pyragu - dėl dviejų pirštų storumo pado!

P.S. Iš šios istorijos pasimokyti galima tik poros dalykų:
1) ne viskas, kas ant picos dėžės yra tiesa,
2) niekada gyvenime nenustebk, jei maiše - katė.
Ačiū. Miau. Labanakt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą