2012 m. rugsėjo 17 d., pirmadienis

Pirma savaitė Londėj ir kitos bėdos

Sveiki mano blogo skaitytojai,
  URTĖS VIRTUVĖ persikelia į virtuvę su dviem čiaupais,siunčia širdingus linkėjimus ir net už daugybės kilometrų tęsia savo didingą virtuvišką epą..

   Visiškai ne netikėta įžangėlė: Pirmosios dienos Londone tiek Urtei, tiek Godai, nebuvo rožėm klotos. O juk ir pačios rožės svarais žymiai brangiau išeina..
    Pagrindinės emigrantiško gyvenimo naujovės:
1. Mobiliojo ryšio dingimas.
2. Naujieji Urtės miego įpročiai.
3. Tinginiavimo pasekmės - netikėtas nepaliaujamas aršumas!!!
 


MOBILIOJO RYŠIO DINGIMAS:
 Reiktų pradėti nuo esminio fakto - nuo tos akimirkos,kai jų lėktuvas su visais dešrą lėktuve kramsnojusiais emigrantais nusileido Londone, nuo tos pačios akimirkos merginos prarado betkokį mobilųjį ryšį.
  Jų telefonai negalėjo atsisakyti lietuviškos pilietybės : verkė Lietuvos žemelės, upių,ežerų ir beabejo, klonių, todėl niekaip nesiryžo priimti britiškos kortelės. Galiu pasakyti tik tiek, deja - nes oho kiek galimybių prarandi garsiąjame Londone neturėdamas telefono.Neturint mobiliojo ryšio,kiekvienas prašymas duoti savo numeriuką  lyg smūgis šlapia žuvimi į veidą, sukeliantis nenumaldoma skausmą ir netgi GĖDĄ, ypač dienoms bėgant.
  Pirmiausia tai neturėdamas telefono - negali rasti svarbiausio - gyvenamojo ploto. Visi nuostabūs butų skelbimai nyksta kaip dūmas, susipratus,kad nėra kaip į juos paskambinti. Kaip susitarti dėl buto peržiūros, ką jau kalbėti apie telefoninę navigaciją..
   Taigi, leidžiant dienas be mobiliojo ryšio, buvo pakankamai sunku sudarinėti dienos planus, nes paprasčiausiai, nebus kaip susisiekti. Todėl tiek Urtė, tiek Goda, pirmąsias savo penkias dienas užsiimė telefono ryšio nereikalaujančiomis pramogomis: daug valgė, daug miegojo ir visuomet gėrė sidrą, nesėkmėms užglaistyti. Tas sidras labai padėjo ir rašant CV, bei kuriant darbo patirtį, išties suteikė naujų spalvų merginų biografijai.
  Neslėspsiu, net ir be mobiliojo ryšio, negyvename metro stotyje. Oj,kaip negyvename. Savo kambaryje turime keleta išties nuostabių pramogų, palengvinančių skausmą toli nuo namų, neturint mobiojo ryšio:
1. DJ pultas : pasijutai vienišas? Apniko nostalgija? Kitataučiai tavęs nesupranta? Juodaodė mergina tave paliko? Suk setus ir užsimiršk. Muzika tave išlaisvins..(išties,tai nieko nežinau apie šį aparatą,tiesiog manau,kad savo kambaryje turėti pultą yra žiauriai kieta). O ir nebliavi Goda kasvakar stoviniuoja prie pulto lyg senai matytas lietuviškas didžėjus.

2. Plazminis telikas TOSHIBA (belenkiek daug colių). Puikus būdas praleisti vakarui žiūrint rusiškus homoseksualizmą skatininačius kino filmus. Geriausią,koks tik gali būti, vakar jau peržiūrėjome. Lietuviškame Torent tinklapyje parsisiųstas rusiško įgarsinimo rusiškas filmas, su lietuviškais subtitrais ir rusiško akcento paliesta anglų kalba išties plečia požiūrį į multi-tautiškumą. Šis filmas nenuginčijamai pakeitė mano gyvenimą. Rekomenduoju jį visiems lezbiečių, Maskvos bei beabejo, grupės T.A.T.U fanams! + Godos teigimu turime ir  labai brangų HTMI apadaperiį..
 

Taip pat nukopijuoju mane sužavėjusį ir visą filmo gilią koncepciją atskleidžiantį filmo aprašymą Torente: Dvi paauglės, Džeinė - amerikietė ir Lana - rusė, įsimyli grupės T.A.T.U. koncerte ir įsivelia į žalingų įpročių pasaulį, kuriame valdo - narkotikai ir žmogžudystės... Asmeniškai mums, didžiausią intrigą suklėlė merginų meilės saitų dilema..

 
 
 
 
 
3. Vandens lova (nepatvirtintais duomenimis). Puiki vieta miegoti, girtuokliauti, sėdėti, kalbėti emigrantiškus dalykus su draugais per Skaipą ir kas be ko - važinėtis po kambarį, dėl apačioje įmontuotų šaunių ratelių.
 
 

4. (???)Nežinau, kas tai ir kam tai skirta, bet Goda sakė,jog tai brangus daiktas.
   

 TINGINIAVIMO PASEKMĖS, neapykanta nekaltam prancūzui ir nepalaužiamas aršumas:
      Šitaip leisdamos dienas, padedamos keturių  trijų namų apyvokos prietaisų (pulto, lovos ir teliko), daug miegodamos ir valgydamos daug Sainsbury's prekybos centro linijos maisto*, merginos tapo labai aršios, todėl iš neturėjimo ką veikti vakar paskelbė karą savo mandagiam kaimynui, juokais pasakiusiam,jog merginos perdaug rūko. Šito sakyti jam tikrai nereikėjo. Nuo šiol Goda su Urtė mąsto, jog jis yra priešas ir gailisi,jog reikiamu metu nepavogė iš jo kambario veidrodžio, kurio prancūzas nenusipelnė. Taip pat dėl kalnų kopinėtojo stiliaus, įtariame, jog vakarais jis išeina, trokšdamas atrasti kalną ir į jį įkopti savo kalnų batais. Nepatvirtintais duomenis, joks jis nepranzūzas, o tiesiog elementarus čigonas..
*Šios linijos maisto produktai labiausiai prieinami jaunam emigrantui..

 PAKITĘ URTĖS MIEGO ĮPROČIAI: Nuo pat gimimo Urtė mėgo miegoti. Šis pomėgis jai augant vis stiprėjo. Sulaukusi pilnametystės, ji praktiškai pramiegojo visą 12-os klasės mokymosi kursą. Ji miegojo ir miegojo, miegojo, kai lijo, miegojo, kai snigo, miegojo net kai visi kėlėsi. Tačiau apie tpastaruosius pokyčius,  atsiradusius jai apsigyvenus Didžiosios Britanijos sostinėje, ji nė sapnuose nebuvo sapnavusi..
   Nuo pirmos dienos, Urtė per miegus bando paliesti Godą, ją apsikabinti ar paprasčiausiai, miegodama laikyti savo žavią ranką ant Godos užpakalio.. Iš pradžių, Urtės auka Goda, kentė ir tylėjo, tačiau ilgainiui, neiškentusi prižadino Urtę ir likusią naktį Urtė buvo priversts miegoti gėdoje. Deja, tai nepadėjo. Urtė save guodžia,kad tai dėl tų rusiškų filmų, bet širdies gilumoje, jei pačiai neramu..

     Beje, Goda irgi ne šventoji:
  Nepaisant to,jog Urtė kamuoja ją miegodama, Godą Urtę kamuoja lygiai taip pat. Švelnus prisilietimas miegant yra išties nuostabus pojūtis, palyginus su naktinaiis Godos traškučių kramtymo išpuoliais.
  Jausmas išties ne pats maloniausias, kai vidury nakties, tavo mieguistą ausį skriaudžia, susgulovės dantų gargždėjimas, kramtymas bei į gabalėlius, lyg Perlai iš SEL dainos, dūžtantys Pringles traškučiai.  Jaunoji fotografijos studentė Goda naktimis valgo traškučius. Deja - miegodama. Atsikėlusi mergina nė negali to aiškiai pakomentuoti. Tik juokiasi..

Emigrantiškas naivumas arba sugrįžimas prie mobiliųjų problemų: Sugniuždytos nevilties, merginos visvien stengėsi suimti save į lietuvišką nagą: bandydamos spręsti susidariusią padėtį, sekmadienio vakarą išvažiavo laimės ieškoti. Anokia čia laimė, tiesiog radusios gerą merginą, važiavo iš jos telefono pasiskolinti. Kaip netikėta - ir ši kelionė buvo nesėkminga. Karmos kamuojamos lietuvaitės, kaip vėliau paaiškėjo interneto kavinėje pas arabą, telefono atsiimti išsiruošė pora dienų ankščiau. Pasakiusios Salamaleikum ir susimokėjusios už internetines pramogas, merginos paliko arabą, kaip jas paliko ir viltys, pagaliau atrasti laimę rašant SMS žinutes ir aišku, skambinant.
  Pasijutusios visiškai apgautos telefonų, ir gyvenimo, Urtė su Goda toliau veltėdiškai leido laisvą laiką : vaikštinėjo Londono gatvėmis ir skleidė pavydą visiems telefonais besinaudojantiems praeiviams. Kas, lietuviškoms širdims, leido pasijusti bent kiek geriau..

Gyvenimas be telefono užkerta kelią ir asmeniniam lavinimuisi universite:    Kadangi Urtė pirmadienio rytą turėjo keltis  7 ryte, o to ji nedarė jau kokius keturis mėnesius, pavyzdinga studentė bandė eiti miegoti. Deja, nei feisbukas, nei pusnuogė Goda rėkianti ant savo telefono ir bandanti įrodyti,kad nereagavimas į britišką SIM kortelę tikrai ne jos, o jo kaltė ir vėliau, atsiprašinėjimas ir bandymas susitarti geruoju, nedavė jokių vaisių, užtruko netikėtai ilgai ir tik apsunkino Urtės pirmadienio rytą. Rezultatai: nei nesėkmių sidras, nei pastangos nepavėluoti, nepadėjo. Minėtąjį pirmadienio rytą visdar nebuvo funkcionuojančio telefono, o į pirmąją paskaitą Urtė pavėlavo, nei daug, nei mažai - 1 valandą 23 minutes.. Goda ją ragino sakyti: (būtinas rusiškas akcentėlis)You know i smoke weed. Understand?No worries.. Taip stengiantis sulaukti tolerancijos.. Urtė susižavėjo šia idėja ir nebesinervino dėl gėdos vėluoti šitaip ilgai..
 
Laiminga pabaiga: vėlgi neslėpsiu ir neišsiplečiant, pranešu, jog Urtei grįžus iš universiteto, ant stalo, tarp plazminio televizoriaus ir DJ pulto gulėjo veikiantis mobilusis telefonas. Beliko kristi į vandens lovą ir juo naudotis! Valio! Šlovė! Džiaugsmas! Poniai ir vaivorykštės!
   Taip pat Urtė buvo pervesta miegoti į kitą lovos pusę, kur galės prikabiauti tik prie spintelės.
   Filmo apie Rusijos lezbietes ir grupę T.A.T.U merginos prižadėjo sau daugiau nebežiūrėti, nes tokie filmai prie gero nepriveda.
  
   Bučiukai Kaunui nuo mūsų su Goda, arabų, kuriuos šiandien sutikau universite ir vandens lovos!

Ačiū. Būkit visi mobiliai pasiekiami!
  
   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą