2011 m. sausio 17 d., pirmadienis

Paltas, paltui, paltą, paltu.

Paltas.
Vyriškas paltas.
Moteriškas paltas.
Puspaltis.
Lietpaltis.

Tiesą sakant, nežinojau kaip pradėt apmąstymus apie PALTĄ. Pradėjau paiešką Vikipedijoje, ji niekuo padėti negalėjo. Kaip jau tikriausiai pastebėjote, (jei nepastebėjote, tai pastebėsite, o jei ne pastebėsite tai kreipkitės į medikus) - PALTAS šio posto karalius.
Šį pirmadienio vakarą jūs perskaitysite tris istorijas, užkoduotas viename Urtės Virtuvės poste: suvoksite paprasto šiltojo rūbo prasmę mūsų gyvenime, jo metafizines sąvybes ir kitka, ko visą savo gyvenimą nė nebūtumėt pagalvoję.

Pirma dalis: DJ COAT.(angliškas terminas pavartotas kietumo efekto sumetimais)

Paremta tikrais faktais:

Yra toks vaikinas, Jį apibūdinti užtenka vos vieno paprasto žodžio : P A L T A S.
Jo žavesio ir populiarumo paslaptis yra ta, kad jis nuoširdžiai mėgsta paltą. Paltas lauke, paltas mokykloje, paltas pamokoje, platas prie Dj pulto, paltas Akropolyje, paltas kai sninga, kai lyja ir kai giedra, paltas kai būna liūdna, paltas ir kai būna linksma.
(Neoficialiais duomenimis) Jis ir miega su pultu ir uggais,lygiai taip maudosi duše, guli vonioje, krykšatuja vandens parke, kopinėja kalnuose, šėlsta klube bei saugosi nuo kaitros paplūdimyje.
Paltas jam - tai amuletas, tais stilius, tai praktiškumas, tai apsauga, tai grožis,tai aksesuaras ir svarbiausia - simbolis.


Istorija numeris du:
Paltas už paltą = draugystė.

Nežinau apie vaikinus, bet dauguma merginų tikrai yra jautusios tą skausmą, matydamos kaip labai labiau draugėms tinka jų drabužiai ir tą neapsakomą džiaugsmą kai joms pačioms draugių drabužiai tinka labiau, nei tikrosioms savininkėms.
Analogiškai,gyvenimo įrodyta,jog neįmanoma nusipirkti drabužio gražesnio už draugių. Iš pradžių gal ir gali taip pasirodyti, bet laikui bėgant, atsibodus ar ištikus kitai negandai - tiesa paaiškėja.
Maždaug čia ir slypi antrosios dalies esmė.
Blogo skaitytojai šią minutę sužino paslaptį, kurią nekartą yra matę ar girdėję, bet nė karto nėra patikėję : "Grožis išgelbės pasaulį" reiškia ne ką kitą, o laimės ir pasitenkinimo įtaką mūsų pasaulio raidai.
Receptas prisidėti prie šios gražios globalinės akcijos:
a) atsidarykite spintą, pažiūrėkite kiek daug paltų turite, suvokite,kurių jums nereikia, kurių reikia, kuris gražus, kuris - ne ir panašiai.
b) kiekvienam iš jų mintimis paderinkite tinkantį draugą.
c) priverskite draugus nuveikti tą patį.
d)susitikę apsikeiskite paltais.
e) LAIMĖ (naujas paltas - grožis - pasitenkinimas - optimizmas - pasaulio gelbėjimas)

Akcijos pliusai: dalyvių gali būti tiek, kiek tik norite. Viskas priklauso nuo paltų skaičiaus, draugų sudėjimo ir noro keistis.

(Viso šio šaunaus žaidimo autorė- jaunoji kūrėja, menininkė, sociologė: Goda Marija Norkutė.)

Trečia dalis: svajonių jaunikis žiemą.

Svajonių jaunikio titulo besikratantis (koks skirtumas jis vistiek toks), ponas Aušrys turi stiprų ginklą prieš visus Kauno vaikinus: vadinamąjį Adamkaus paltuką.
Tamsus, ilgas ir šiltas žiemos deimantas lyg jonvabalis kraštą vasaros naktį kausto dėmesį ir šildo svajonių jaunikio kūną.



Dalis : 3 ir 1/2

Reikėtų patikslinti,kad striukės niekada negalima painioti su paltu. Tai lyg sunkvežimis ir dviratis - kažkuo panašus, bet tokie skirtingi.


Prasmingi žodžiai pabaigai:


Aš su platu,
tu su platu,
jis ji su paltu,
mes su paltu,
jūs su paltu,
jie jos su paltu..


Pasidžiaukime visi šia įstabia palto nuotrauka.
Linkiu visiems neparkristi ant užpuolusio ledo, neišsitepti paltų ir nesusižaloti psichologiškai.
Ačiū,smagaus pirmadienio vakaro, rytojaus ryto ir trečiadienio popietės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą