2010 m. rugpjūčio 22 d., sekmadienis

Tadadadam Tadam - PALANGA

Sukūrusi didelį laužą iš visų į ratus kištų pagalių ir rąstų, nevisai pagal planą, bet vistiek šauniai, blogo herojė Urtė pasiekė Palangos kurortą ir pasižymėjimo didelį smėlėtą pliusą ties savo sąrašo pirmuoju punktu.
Cituojama: 1. " Nuvažiuoti į Palangą." (Darbymetis)

Nepabūgusi nei blogo oro, nei kuklios saulės Urtė tryško entuziazmu aplankyti Baltijos pajūrį, smėlį ir bangas, todėl pasiraitojo rankoves(rankovių ilgis -dar vienas šalto klimato įrodymas)ir nėrė į daiktų sūkūrį: penktadienio pusdienis prabėgo varstant spintelių duris ir segiojant užtrauktukus.
Šeštą vakare Urtė jau sukosi Bobučių Palangos gyvenime, pusė septynių jau turėjo butą, dušą ir kaimyną baltarusą, o aštuntą jau džiaugėsi vaizdu į jūrą ir kompanija.
Savaitę Simbos vasaros rezidensijoje leidusios Simona, Symba ir Morgana buvo paėmusios miestą ant griežto: nusikabinusios visų įmanomų tautybių draugus,nespėjančios atsakinėti į jų skambučius,reinkarnavusios į amerikietes, pažįstančios visus įmanomus Basanavičiaus gatvės pardavėjus ir skersgatvių akmenis.Jos naujai atvykusią Urtę mokė gudrumo pagrindų ir sukto gyvenimo Palangoje taisyklių.
Panaktinėjus ir pavargus Urtė šiaip taip grįžo į lovą ir sapnavo vestuves.
Šeštadienio rytas nebuvo nei saulėtas, nei šiltas. Šiltai apsirengusi Urtė sėdo į autobusiuką,pažymėtą pirmu numeriu ir išlipo stotelėje ties Lino baseinu. Draugių pasitinkta gulinėjo ant Simbos lovos, kol merginos ruošėsi išėjimui į gatvę. Po daugybės lėtai slenkančių minučių kovoje su veudrodžiu, Morgana Urtė ir Simona, išsiruošė prie jūros.
Besėdint kopose suskambėjo daina Sad Sad City ir Norvegiją nusiaubusio Dj Arklio - Aivuxo - Aivonešio- Aivomobilio- Aivaro Kubiliaus balsas. Po daugybės laiko tylos, vos tik pasiekęs Marijos žemės lygumas, Aivaras davė žinią apie nepamestą gyvybę ir su blogo heroje aptarinėjo per tą laiką kelyje stojusius klaustukus,remontus, bendrus reikalus ir laukiančius gyvenimo vėjus.
Visai dienai Urtės nuotaiką pakėlęs skambutis neliko be pasėkmių. Urtė buvo pilna geros nuotaikos(krito iš visų kišenių..), todėl nors ir būdama mieguisto būdo, sutiko judėti link tilto pajūriu. Pajūrio ruožas buvo pilnas nuogas ir smėlėtas (pakliuvo bobų pliažas), pilnas dviratininkų, lekiančių į mirtį.
Įveikusios nudistų kelią, merginos išalko ir suko pikniko parke planus. Palanga yra Palanga, suk nesukęs, bus kaip pliažas duos.
Pliažas davė du klaipėdiečius, nusivedusius mus pačilinti ant gultų, pasidžiaugti pėdų masažu ir exitinių kauniečių kauniečių kalbos dovana.
Atostogų vėjų nešiojamos, maudymukus namie palikusios draugės, nusprendė atsigaivinti Baltijos glėbyje su drabužiais. Negailėdamos nei džinsų, nei nieko po jais, kaunietės undinės krykštavo ledinėje jūroje, turškėsi ir kovojo su bangų jėga.
Krante nebuvo karšta, nebuvo net šilta, bet prie atšiauraus klimato pratusios undinės įsitaisė ant gultų, gręžė marškinėlius ir aptarinėjo maudynių detales.
Išalkusios ir šlapios, Urtė ir be kelnių, atsisveikino su naujais draugais ir iškeliavo į parduotuvę.Tada įvyko piknikas, saulės akinių pirkimo fiesta, bendras kūno apdžiūvimas ir antras raundas su paplūdimiu ir legvuoju alkoholizmu.
Trečioji diena buvo paskutinė, tai reiškė daiktų krovimą atgal į lagaminus, mistinį nebetiltipą ir kelionę namo.
Prieš tolimą kelią atgal į gimtąjį Kauną, Urtė vėl autobusiuku, ir vėl pirmu, nuvyko į Simbos rezidensiją, aplankė jūrą, pasidarė buitinę fotosesiją, kopose pašoko ir.. išvažiavo namo.Važiuodama namo pietums valgė kugelį, todėl savaitgalis pelnė dar vieną pliusą.

Turinti trejus saulės akinius, pilnomis kišenėmis smėlio, pagaliau patenkinta blogo dizainu(sužadėtinis netoks jau ir prastas reikalas..)Urtė nori paatostogauti ten su Goda,Aušriu ir SAimiu, pagal pradinį planą ir ieškos būdo planui įvykdyti.
Ačiū.
P.S. Ieškomi mėlynos ar raudonos virtuvės savininkai(susivokę, kad gaminate sumuštinį tokioje patalpoje, nedeliant susisiekite su blogo heroje). Ir vėl ačiū.

Naktinis pratęsimas:
Dešimtą vakare Urtė su Aivaru sumąstė susitikti. Paprikolinti su Urtės šautuvų-kastetų-treningų Geto rajono liaudimi nepavyko.Po ilgų diskusijų, atsižvelgę į lankomas rajono vietas ir įmanomus vakaro užsiėmimus( variantas a:mylėtis, variantas b:muštis, c: šaudytis) susitikimo laiką perkėlė į pirmadienio rytą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą