2010 m. rugpjūčio 19 d., ketvirtadienis

Penktas Punktas arba šešios dienos Kupišky.

Viešai paskelbus 12 darbų sąrašą likusiai vasarai, nelieka nieko kito, kaip pamažu imtis kiekvieno punkto, norint išvengti kibernetinės gėdos (21amžius..).
Penktąjame punkte, juodu ant balto, tarp Kovos Klubo ir stalčių netvarkos, puikuojasi užrašas, citata:
" 5. Aplankyti Kupiškio miestelį. "

Tam blogo herojė paskyrė šešias vasaros dienas, pradėjusi maratoną nuo keturioliktojo rugpjūčio ryto.
Šeštadienio rytas nebuvo šiaip sau vasariškas šeštadienio rytas. Nubusti buvo verta dėl poros dalykų: Afrikos karščio ir kasmetinio giminės susitikimo.
Giminės susitikimas nebuvo taip pat nebuvo šiaip sau vasariška giminės *pijankė*(atgaila dėl žargono). Pijankė prasidėjo vėlai vakarop, nes nuo ryto iki vakaro giminaičiai važinėjosi vietiniais žvyrkeliais, lankydami vietinio mąsto gamtos stebuklus ir kitas gėrybes. Pamatę visus įmanomus stebuklus grįžo į sodybą, kur diskutavo apie susiklosčiusius gyvenimus, hobius, vaikų mokslus ir ateities planus, svajones, keliones, maistą ir visa kita.
Praleidusi kiaurą dieną tarp savo 7 pusbrolių Urtė pasisėmė išminties apie šautuvus, automobilius ir kompiuterinius žaidimus. Nenorėdama per daug žinodama greitai pasenti, ėjo miegoti.
Sekmadienį vyko galvų skausmo ir likusio maisto naikinimo ir, galiausiai, skirstimosi namo, procesai.

Likusias keturias dienas Urtė leido lovoje kęsdama virimą miego stadijoje,padėdama pusbroliui kostiumo paieškose, ragaudama daržo agurkus, bei leidžianti vakarus tikroje bohemos užantėje( posakio autorinės teisės Aušrio Upto), stebėdama filmo kūrimo procesą, scenarijaus gimimą, slapčiausius kultūros namų kambarėlius, trindama salės grindis ir laiptus, dviejų Rasų, Kęsto, Pauliaus,Edvino ir Monikos kompanijoje(vardai paminėti laukiančios šlovės atveju, misijai: Pasigirk,kad pažįsti..).
Šešetas ne šiaip sau miegojo prie marių ar žaidė biliardą, o dirbo, šoko, kalbėjo ir kitaip veikė filmo vardan.
Visą laiką gulinėjanti Urtė filmui pasitarnauti sugebėjo tik firminiais keptais sumuštinukais, vedančiais į filmo prispažinimą,aišku.
Marias laiko praleidusi scenarijaus skaityme, tobulinime ir tvarkyme, Urtė jau beveik mintinai moka tekstą ir maloniai sutinka jį parduoti filmo fanams,iki premjeros, už porą milijonų(norintys,kreipkitės).
Pavargę po dviejų savaičių sunkaus darbo, filmo kūrėjai išvyko stovyklauti į Rasos sodybą, o namų išsiilgusi ir pajūrio planus rezganti Urtė - į gimtuosius namus Kaune.
Eilinį kartą slogos palaužta Urtė Povilaitytė kątik iš dušo, perduoda linkėjimus ir ruošiasi žygiui į lovą.
P.S. Ekskliuzyvinės filmo kūrimo nuotraukos-nuotrupos, atkeliaus iki pirmadienio.Ačiū.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą