2010 m. birželio 9 d., trečiadienis

Užkvąsink egzo nesėkmę,Klasioke.

DRATAS IR DRAUGAI.

Puikų antradienio rytą, išsimiegojus po vakarykščio matematikos egzamino, sklandė nežinomybės ir kalbų apie penkiolikto uždavinio proporciją nuotaikos..
Šauniausios pasaulyje antrosios gimnazinės ė klasės kolektyvas ir Marčio draugas,kodiniu slapyvardžiu Agnius, neiškentę slegiančios naštos susirinko švęsti šventę skambiu pavadinimu 'Užkvąsink egzo nesėkmę,klasioke'.
Penkiasdešimt kilometrų nuo gimtojo Kauno nutolusi Kasparo sodyba pravėrė duris šešiolikai laisvės ir alkoholinių gėrimų ekspertizei įkvėptų klasiokų.
Trys iš jų, dėl gėrimų sugebėjo per keturias valandas finišuoti dvidešimt kilometrų maršrutu:sodyba-laukas-parduotuvė-sodyba. Nepasitikėk kaimiečiu - jie skaičiuoja vos iki keturių..
Kol trijulė laimės ieškojo, likę klasės draugai laužė hamaką, lakstė po laukus kaip gėjai, filmavo video,žaidė su Urtės burbulų šauduvu, rodė gimnastikos žinias, kūrė bombinį kaljaną, niurkė vietinį šunį,griovė tvorą, maudėsi ir trynėsi kojas molyje,kepė kebabus ir kitaip šėlo,laukdami patikrinimo. Patikrinimas = kvąso pradžia.

Teko nemažai palukėti, kantrybė tokio akibrokšto neatlaikė, Kasparo tėčiui dar nepatikrinus, buteliai jau buvo atskukti - įsižiebė ir šypsenos.

Tuomet prasidėjo sutemos laukimas ir noras išbandyti visus Urtės ir Aivaro ryto nervus suėdusį stroboskopą, nupirktą už skolintus Aušrio pinigus.
Dėja, stroboskopas nesulaukė nakties, klasiokams fizikos genijams nepakako išminties jį sutaisyti, tačiau tąnakt stroboskopas sulaukė daug graudžių tostų ir linkėjimų.
Nors dirbo geriausi pasaulio DjGerbiami Didžėjai: Dj Česė(Urtė Povilaitytė) su Dj Kvąsu(Aivaru Kubilium)feat Dj Patafonkė(Martynas Sūdžius), be stroboskopo rimti šokiai nevyko - tik nerimti..

Sutemus, aplankė Dratas(70laipsnių kaip nieko). Tikra vakaro kulminacija-zenitas-bomba : žolelių ir benzino mišinys, praskiestas vandeniu, geriamas iš stiklinės, pilant paprastam žmogui nesuvokiamu kiekiu, užgeriant Spraitu.
Po didžiojo drato prasidėjo kalbos apie nėštumą, kontracepciją ir sukilo noras pakurti kaljaną. Vakarėlio Dratininkės(vienintelės iš merginų pasiryžusios ragauti tą benzo skiedinį)aDnė ir Urtė tamsoje bandė pasiekti namuką ir paruošti dar vieną kaljano ciongą. Baigtis buvo kitokia, nei visi manė- kaljanas subyrėjo į gabalus ir dingo pievos platybėse, įdėmios paieškos nedavė jokios naudos. Iš kaljano liko tik angliuko žnyplės.



Atėjo metas DjGerbiamam Miegui. Iš keturių mažų lovų, varintas miegoti buvo trys. Kiti renginio dalyviai prisiglaudė miegmaišiuose ant žemės. Du realybės šou herojai , netalaikę Agniaus ir Martyno naktinių intymių santykių (aiškinimosi), neiškentė - pabėgo. Aušrys prigulė kolidoriuj tiesiai priešais duris, o Justas Dudutis,kodiniu vardu dudutrys, pašauktas gamtos nakvojo, ant šieno.
Dvi valandos miego ir langų rasojimo įšventino klasę į antrosio dienos rytą. Kaip gali pasirodyti keista, jis nebuvo toks šaunus,kaip buvo galima tikėtis. Agnė sakė,kad bijojo pabusti, Aušrys vaikščiojo kampais kaip lavonas, tik Dratininkės Urtė su aDne, buvo pakilios nuotaikos ir mąstė,kad pradėjo veikti Drato žolelių gerosios savybės.


Ryte nuvargę klasiokai kepė dešreles,kodiniu pavadinimu Balšoe Vurst, gėrė gazuotą mineralinį, kas tvarkė namą-kas kimarino,fotografavosi ir vykdė laukiamąją veiklą. Antroji diena sodyboje neatrodė tokia šviesi, kokia buvo išvakaro. Dratas - pakeis tavo likimą.


Atvažiavus Agnės tėčiui vyko žūtbūtinis mūšis,pavadinimu " Šešiolika ant šešių sedynių". Atsisveikinę šeši išrinktieji pasiekė gimtąjį Kauną,pasitiko civilizaciją ir laukė nuotraukų facebooke(antras gyvenimas..).
Klasės renginys skambiu pavadinimu 'Užkvąsink egzo nesėkmę,klasioke' pavyko puikiai,tikimės - įžiebė meilę, suartino klasės kolektyvą,įrodė 'ant kiek griežtas yra dratas'(autorinės teisės Martynas Sūdžius)ir privertė Marčio draugą Albertą-Agnių,dar pramintą naujoku(jis net ne iš mūsų mokyklos..) prižadėti renginuko tęsinį.
Geros vasaros antra g ė,jūs geriausi,tik neskambinėkit ,kai miegu(Aiva-Aušry). Ačiū.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą