2010 m. birželio 7 d., pirmadienis

V A S A R A.Po Paskutinio Egzo.

Šią savaitę Urtė Povilaitytė pradėjo paskutiniuoju(pagaliau)matematikos egzaminu. Kaip sakoma : Gera pradžia - pusė darbo, na dėl pradžios gerumo verta diskutuoti, tačiau STIPRUS trejetas - garantuotas.

Egzaminą (su keletu brūkšniukų) įveikusi vos per tris dešimtis minučių, būsima vienuoliktokė skaičiavo taškus, apžiūrinėjo tušinukus ir vykdytojos sijoną, vartė akis, šaudė varnas ir kitais būdais tempė laiką, laukdama berašančių klasės draugų.
Po trisdešimties minučių varginanačio laukimo ir egzamininės įtampos, neiškentusi užsidėjo švarką(sekretorė..) ir atidavusi tą velnio(klaidų,klaidelių) lapą pravėrė duris į kolidorių.
Iš tiesų, šįkart buvo pirmoji, todėl trynė oficialius rūbus į mokyklos palanges ir žvangėsi klasiokų. Antras finišavo(matyt, triumfavo) Kasparas, pikta mokyklos menininkė išvyjo juos laukan, ten prabėgo pusantros valandos klasiokų laukimo, susirinkimo ir diskusijos apie egzamino uždavinius. Urtei nuo tokio kalbų važiavo stogas, todėl ji užvedinėjo kalbas apie alkoholinių gėrimų akcijas ir rytojaus renginį skambiu pavadinimu "Užkvąsink egzo nesėkmę,klasioke".



Susirinkus visiems, drauge su Goda plėšė Godos nuotraukų plakatą nuos sienos ir toną sveriantį meno-popieriaus kūrinį tempė namo. Žmogus planuoja - Dievas juokiasi, nutempė iki Laisvės Alėjos cinno, ten atskubėjo Heraklis su Jalajum (Aivaras - Aušrys), prisipirkę kavos, neaiškių smutių ir robocopo akinių(Aivarai..),kalbėjo telefonu, šventė egzaminų pabaigą - tikrosios vasaros pradžią,diskutavo apie Riaubiškytės muzikinį zenitą, fotografavosi, kentė karštį ir kitais būdais prasmingai leido savo jaunas valandėles.



Neiškentę dykumos saulės, susirūpinę miegmaišiais ir kitais rytojaus renginiui reikalingais rakandais(geras žodis..) išsiskirstė namo.
Troleiuse buvo karšta lyg soliariume, bėda tik ta,kad nepavyko įdegti. -Na nieko, mąstė mūsų herojė, kovojanti su šimto laipsnių karščiu, tvyrančių tarp jos ir bobučių. Sėdėjo, rašinėjo smsus klasiokams, derino reikalus ir stengėsi,kad rytojaus klasės išvyka būtų TOBULA.
Namie ieškojo tympų(visada dingsta..),laukė lietaus, sulaukusi buvo lauke,valgė balandėlius ir pakavosi šmutkes.
Vakarą vainikavo dingęs karštas vanduo(kažkokie taisymo darbai..),maudėsi(ir dar kokias pora dienų tai darys..)po šaltu.Aušrio įtikinta Kediškumu ir drąsa ledyno šalčiui,mūsų herojė misiją įvykdė.
Pasiruošimo dviejų dienų išvykai darbai vyko toliau, tik bėda, kad Urtės tėvai nežinojo(va iš kur visos bėdos..),kur miegmaišis, todėl mūsų herojės svarbiausios gyvenimo vertybės - MIEGO,likimas - Agnės atminties rankose. Jei Agnės atmintis neįveiks išbandymo,sugriaus pažadą - miegas bus kietas ir liūdnas..
Kaip jau ten bebūtų, "Užkvąsink egzo nesėkmę,klasioke",tiesiogiai iš Seredžių kaimo - rytoj, tai reiškia du dalykus - gerą kvąsinimą ir dar geresnę kompaniją.
Ačiū.Nuotraukos Godos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą