2010 m. birželio 14 d., pirmadienis

Ir Vėl Pirmadienis,Virtuve.

Šį vasaros pirmadienį Urtė pradėjo braškių kilogramu lovoje, Betmeno filmu ir pokalbiu su iki pusės sugipsuota drauge Ieva. Nebelabai jau koks ten rytas buvo- dvylikta vis dėlto. Išlipusi iš kvepiančio guolio apsirengė maikutę su karbatkom(it verslininkė),susitavrkė ir išvažiavo į Klinikas tyrimo atsakymų pasiimti.Pražiopsojusi dvyliktą troleibusą nuliūdo, bet atvažiavo devintas,tai ko čia liūdėt reikėjo.. Pasiekusi didįjį medikų lizdą sėdėjo tarp piktų pacientų ir prie 126 kabineto laukė popieriuko. Laukė valandą ir pusantros, bet tame kolidoriuje ,rodos,laikas sustoja. Neiškentusi pacientų keiksmų gydytojai ir Saimono drąsių pasiūlymų užkariauti ligoninę agresija, atsitojo ir pravėrė kabineto duris. Gavo lapelį , atsipūtė ir laimingai iššuoliavo iš pastato. Dėja, pavardė dar ne viskas. Povilaitytė Giedrė - tai ne Povilaitytė Urtė. Antras kartas nemelavo, darsyk, šįkart jau nebe tokia laiminga išėjo laukan ir sulaukusi mikriuko pateko į centrą.

Centre jos jau laukė Saimonas ir misija žydras šilkas segei. Kaunas - šūdas gaunas - tinkamos medžiagos nupirkti nepavyko. Liūdesį draugai skandino kavoje. Nuskandinę liūdesį sulaukė Aušrio, ir jo draugo, dirbančio statybose pas senį, kodiniu slapyvardžiu Sensėjus.Urtė demonstravo savo pudelio sužalotą koją ir gyrėsi ryte rastu Rokerio Luko prašu 'Su Meile Ugnei'. Antras vardo sumaišymas per dieną Urtę sukretė ir privertė susimąstyti apie vardo keitimą.

Buvo šalta ir sėdėti nebuvo pati įdomiausia dienos veikla, todėl trijulė vaikščiojo po parduotuves, nupirko Saimiui(Saimonui..) geltoną megztinį, matavosi havajiškas kepuraites, ir vaikščiojo per lietų senamiesščio gatvėmis ir bromais ir saugojo kebebaus nuo lietaus.

Atėjo vakaras, Saimonas išvažiavo namo pas šuniukas ir parduodamus katinus(REKLAMA),o Česė su Timiui tęsė savo kelionę į Akropolį(Kauno VIP jaunimas..). Akropolyje vykdė misiją : Siauri vyriški džinsai. Misija nebuvo įvykdyta, Aušrys matyt jau pernelyg stileiva(geras žodis..) buvo.


Misijos nuoskaudas nuplovę ant stogo, pajudėjo link namų. Namuose Urtės laukė brolis, kankinantis paiūlymais pažiūrėti filmą Greiti ir Įsiutę(ketvirtą kartą..)ir mama raginanti parodyti šuns suniokotą koją(vargšas vaikas..). Urtė valgė braškių likučius, pildė savo blogą,ieškojo nuotraukos,lankė draugelius Šile,tikrino pašto dėžutę, neradusi nei prizo, nei Sinbos laiško iš Niujorko, skaitė rastą Dormeo katalogą ir porą genialių straipsnių:
'Čiužinys be grotelių - tarsi namas be pamatų',
'Begarsiai Dormeo baldai' ,žiūrėjo Sovietų Pasaką,gėrė pomidorų sultis,bei kitaip intensyviai kimarino.Pirmadienio Virtuvė užsidaro. Ačiū.
P.S. Nuotraukoje užfiksuoti Urtė Povialitytė -Aušrys Uptas, vykdantys operaciją: Tu gal Gaidžio Gaidys.Minimaliai apsiforminę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą