2021 m. kovo 24 d., trečiadienis

Penkto aukšto sėdmenys

Jaučiu nieko aš čia nenustebinsiu pasakiusi, kokie sudėtingi, o sekančią dieną ir skausmingi, gali būti sėdmenų stiprinimo pratimai. Vakar įtraukus šiuos į savo kuklią kasdieninės mankštos programą, nustebinau pati save. 

Kai gyvenau Kaune, mano butas buvo penktame aukšte, kuris labiau priminė septintą. Lifto nebuvo. Namai nuo darbo buvo nutolę maždaug dviejų su puse minučių pėsčiomis atstumu, bet vidury kelio mane vis užklupdavo baimė, kad palikau neužsuktas dujas. 


Tas butas buvo labai mielas, bet dujom ten ir šiaip karts nuo karto pakvipdavo, tad mintyse įsivaizduodama sprogstančią savo katę, nerizikuodavau vis lakstydavau pirmyn atgal į penktą aukštą patikrinti. Žinoma, dujos visuomet būdavo išjungtos...


Bet faktas išlieka vienas laiptai buvo statūs ir jų tiek daug, kad kai kurie draugai vengdavo užsukti į svečius, o kai tokie pusamžiai vyrukai, apsiavę tapkėm(?), kuriuos radau per skelbiu.lt, jais nešė naują šaldytuvą, atrodė, kad kažkur trečiame aukšte juos ištiko priešinfarktinė būsena.


Šaldytuvą jie visgi užnešė, o aš prie laiptų buvau taip įpratusi, kad net pasistraksėdama varinėdavau jais be jokių bėdų. Net nešina dviračiu. Taip nepastebimai treniravosi šlaunų ir sėdmenų raumenys. Sportuoti niekad pernelyg nemėgau, todėl labai džiūgavau, kad bent viena grupė raumenų laimingai gyveno be papildomo rūpesčio. 


Čia panašiai, kai Barbora prie užsakymo pridėda gumos. Maža dovanėlė, kurios neužsisakei ir ji nėra būtina, bet labai maloni. Šiaip gal nepirktum, bet kad jau įdėjo, kaip smagu pakramtyt ir burbulų papūst. 


Visiems besiskundžiantiems sveičiams primindavau, kad laiptai yra sveika, o kančios dovanoja penkto aukšto sėdmenis. Jei tai būtų reklama, ji skambėtų maždaug taip:


PENKTO AUKŠTO SĖDMENYS: tvirti ir apvalūs, o svarbiausia universalūs. Šortai ar suknelė? Nesvarbu! Apsitempk, bičiule neprašausi! (Viską sklandžia lietuvių kalba energingai porina Nicky Minaj).


Nuotraukoje pasakojime minima, nuo sprogimo gelbėta katytė Dulkė.


Persikrausčius į Vilnių ta dujų neužsukimo baimė manęs neapleido, bet laiptų sumažėjo beveik trimis aukštais, o ir namus paskutiniu metu palieku daug rečiau nei anksčiau. Dėl šių aplinkybių jaučiu pareigą bent minimaliai pasirūpinti, jog nuo sėdėjimo namie kūnas nesumedėtų, o priešingai - lėtai, bet užtikrintai artėtų prie plenkų valdovo titulo. Ir, kad tie raumeningi sėdmenys neliktų tik saldus prisiminimas. 


Kaip sako lietuvių liaudies išmintis: už dyką nė į snukį negausi. Perfrazavus be laiptų ir penkto aukšto sėdmenų nebus. Tai va, žinokit, nevertini, kol neprarandi. 


Kas ieško būdo prisiverst namie pasportuoti, pasekit Youtube Pamela Reif. Gražuolė trenerė, pas ją visas kūnas penkto aukšto, ir dar sugeba visai neerzinti savo treniruotėmis. Tikras karantino perlas! 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą