2013 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

Visą savaitę mergina jautėsi lyg bulvė

Labas labas,
 Parašiau tokį pavadinimą,kad primintų vieną tų ypač aktualių straipsnių apie tai,kad žvaigždė laukdama automobilių spustyje laiką leido telefonu kalbėdama su mama ir seserimi ar Soliaris savaitgalį jodamas kumeliuku jautė malonų virupuliuką ar dar kokį panašų. Tokie straipnsiai visuomet ne juokais sukrečia mano vidinį pasaulį.

Kągi,
P.S.Ši istorija taip pat tiktų socialinei reklamai "Šponkei - ne".

4 dantys devyniolikmetei tapo našta (vau!!!Vėl tiktų vienam tų straipsnių į pavadinimus):  Žymiai labiau net nei tokio pobūdžio straipsniai Urtės vidinį pasaulį sukrėtė burnos operacija. Visą vasarą nerūpestingai žalojusi savo sveikatą, blogo herojė, nepatikrintais duomenimis, buvo nubausta karmos. Lygiai prieš savaitę, jai buvo pašalinti keturi dantys, t,y, visi protiniai, kiek ji ir turėjo.
OT IR NE:    Visų tikinta, kad tokia procedūra yra vaikų žaidimai: kad tuos keturis protinius dantis galima vos ne pačiam namuose prieš miegą išsitraukti,ne kartą bandyta atkalbinti nuo pilnos narkozės,  Urtė buvo šokiruota tiek operacijos, tiek jos pasekmių.
MANO GYVENIMAS - TAI MELAS: prieš šią procedūrą Urtė nė karto nebuvo gulėjusi ligoninėje, todėl buvo lengvatikė. Ji buvo įsitikinusi,kad narkozė ne tik patogus, bet ir malonus laiko praleidimas operacijos metu. O ta tabletelė duodama prieš narkozę išvis kažkoks džiaugsmo upelis - ne tiesa, o melas. Ta tabletelė Urtelę valandai užmigdė ir nutraukė jos ašaras ir paniką, tačiau pabudusi savo kojomis nuėjo į operacinę, kur verkė ir rėkė tol, kol jai buvo prie stalo pririštos kojos. Urtė buvo vis raginama ramintis, todėl  Paskutiniai prieš užmiegant jos ištarti žodžiai buvo "Lengva pasakyt - sunku padaryt" (žodžių mūšyje su bjauriomis seselėmis Urtė kovojo iki galo).


Fotografijoje: prieš operaciją įamžinta Urtė visdar tiki, jog operacija nors ir nemaloni, bet sukels ir teigiamų potyrių (gandai apie narkozę ir tabletelę buvo sumaišę visas kortas ir atitolinę merginą nuo skaudžios realybės)



Kas buvo paskui:


Nevyniojant žodžių į vatą, buvo va kas.

ESMĖ: Po operacijos mergina suprato esanti bulvė. Tokia buvo jos išvaizda,savijauta - tokios buvo ir jos galimybės.


Taip pat išaiškėjo, kad visos tos šnekos apie operacijos nerimtumą buvo apgaulė. Ji jautėsi lyg išvesta užsienin ir parduota kaip lėlė (turėjusi auksinių dantų, kurie buvo ištraukti).

GYVENIMAS - TAI TYRELĖ: Valandą trukusi dantų šalinimo operacija buvo tik pirmas žingsnis sunkaus žmogaus-bulvės gyvenimo kely. Tiksliau ne gyvenimo kely, o gyvenimo tyrelėj. Urtė negalėjo kramtyti. Urtė sugebėjo valgyti tik tai,kas valgoma šiaudeliu. Trinti bananai tapo jos kasdienine duona. Pica, mėsytė ar kitkas, ką jūs įsivaziduojate kaip skanų maistą - jai buvo tabu. Namuose traškius patiekalus peiliu ir šakute (įrankiais, o ne plastmasiniu pailgu žaisliuku) dorojantys namiškiai Urtei kėlė beribį sielvartą.

BULVĖS VEIDAS: Nuotaiką gerino tik jos pačios išvaizda. Tai Urtei kėlė nuoširdų juoką. Deja, bulviškas likimas jai juoktis neleido. Šypsena kėlė tik skausmą.

SPRENDIMAS: Todėl šokiruojančias savo virtimo bulve fotografijas Urtė nepaliaujamai siuntinėjo draugams.

SIELVARTAS TĘSIASI: deja, Urtės draugai nuotraukas žiūrėjo vakarelyje. O Urtė jas siuntė iš lovos, nes bulvės į vakarėlius nevaikšto, jos būna bulvėmis. Taigi, negalėdama nei juoktis, nei valgyti, nei gauti jokio fizinio krūvio, blogo herojė buvo lovoje beveik tris paras ir ne juokais prarado gyvenimo džiaugsmą. Viskas, ko ji norėjo, tai gražuolio gyvenimo draugo, trinančio jai bananus blenderiu ir elektriniu šepetėliu valančio jai du priekinius dantis (išsižioti skaudėjo, todėl visų dantų valyti ne visai pavyko. "Lyg festivalyje" - save guodė bulvė). O jo kaip nebuvo, taip nebuvo.


Nuotraukoje po operacijos Urtė atrodo nepasiduodanti bebaimė, kuriai ištraukti 4 protiniai dantys nė motais. Tačiau tai netiesa - jautrios sielos merginai, o dar be gražuolio širdies draugo, tai buvo tikras išbandymas.

LAIMINGA PABAIGA: Laimei, per savaitę Urtė sugrįžo iš bulvės į žmogų ir kasdien ragauja vis kietesnį maistą. Tikisi, jog ryt-poryt galbūt jau ir riešutėlių galės paragaut. Rimtai, įdomus tas gyvenimas - niekad riešutų nepirktum, jei nebūtų praeitą penktadienį 4 dantų išrovę...


Urtė, turinti 4-iais dantimis mažiau, siunčia visiems šį rudenį, jau tikriausiai paskutinius linkėjimus iš gimtojo Kauno ir linki daug meilės, gražuolių gyvenimo draugų ir puikios sveikatos.
Ačiū!
 

3 komentarai:

  1. Anonimas mano, jog vis dėlto čia viskas dėl to prisiprikolinimo su G.
    Užtat straipsniui šimtas tūkstančių pagyrų!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manęs laukia protinio danties šalinimas, todėl labai labai tikiuosi, kad jis netruks valandą laiko ir viskas praeis sklandžiai.

    AtsakytiPanaikinti