2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis

Nuo bulvės iki Hario Poterio

Sveikučiai,

 Pasaulis sukasi ratu, o mes visi su juo kartu: Po žavingos vasaros atėjo kol kas ne toks žavingas ruduo ir Urtė grįžo į salą tęsti mokslų ir emigrantiško gyvenimo. Kaip ten bebūtų, visa tai reiškia, jog laikas nestovi vietoje ir gyvenimas nuolat keičiasi. Tam tik paantrina  užvakarykštė išmintingojo bei žaismingojo V. Karklelio Facebook paskyroje papasakota mintis (tikiuosi,kad mintį supratau teisingai ir valiūkiška atlikėjo nuotrauka nebus man visai jau galvos susukusi)
Esmė: Taip pasauliui besisukant minėtuoju ratu, o Urtei su juo kartu, vos prieš pora savaičių buvusi bulvė, šiandien blogo herojė jau gyvena Hario Poterio gyvenimą ir kasryt nubunda laukdama laiškininkės pelėdos. Gyvenimo vingiai išties banguoti: po burnos operacijos pagaliau pagijus ir pradėjus valgyti kietą maistą (buvau nusipirkusi net riešutų!!!), gyvenimas iš blogo herojės atėmė jaukumo jausmą, padorius namus ir langą, kurį išeina praverti.

Kodėl???: Urtė susirado šaunią vietą gyvenimui, sumokėjo pinigus į priekį ir mintimis ten jau gyvena. Deja, jos kūnas rytus ir vakarus leidžia ne ten. Įsikraustyti į naujuosius namus Urtė galės tik po trejeto savaičių.
   Trys savaitės atrodo  trumpas laiko tarpas, tačiau gyvenant kaip Hariui Poteriui (pirmoje filmo dalyje) laikas tikrai nelekia ant aštuom, kaip tik, rodos, sustoja kaip burtais apkerėtas.

Kambarys: Šiuo metu Urtė gyvena namo sandėliuke po laiptais (nieko neprimena????). Čia yra daugybė dėžių, batų, konservų,laidų, vamzdžių, dažų, lipnios juostos, kopėčių, garažo rakandų, čiužinys, šluota,dviratis, rūbų džiovykla ir Urtės lova kampe.

                            H. Poterio kambaryje puikuojasi orkaitė, kopėčia ir neatsidarantis langelis

Kasryt nubudusi Urtė pažiūri į veidrodį ar ant kaktos dar neatsirado randas ir laukia, kol pelėda atneš laiškutį. Pelėda, matyt, irgi nežino, kur ši vieta yra, dar ieško ir teks palūkėti. Šešios čia pragyventos dienos yra pakankamas laiko tarpas visiškai susitapatinti su Hariu Poteriu. Urtė čia eina iš proto ir naktimis sunkiai miega (daiktai užkrovę priėjimą prie lango, dėl to šis neatsidaro ir jaučiamas deguonies stygius. Daiktų dėka užuolaidos taip pat neatsiskleidžia, todėl čia nuolatos tamsu)ir  tikisi, kad greitu metu praras regą, todėl bus priversta dėvėti akinius kaip tai daro Haris, plaukai visiškai nutamsės,o lagamine atsiras apsiaustas. Na, ir galiausiai,  dar paaiškės, kad Kaune gyvenantys Urtės tėvai, iš tiesų visą laiką buvo burtininkai.
                                       Daiktų apsupty, Hario Poterio lovą net sunku įžiūrėti

Lokacija: Urtė gyvena pas močiutės geriausios draugės dukrą. Nežinau, kur ši vieta yra, bet ir nesigilinu, nes jei žinosiu, tai turėsiu nemalonių prisiminimų susijusių su kažkokiu vietovardžiu. Išvis, kur šiame rajone benueinu, būnu vienintelė baltaodė. Stengiuosi perdaug neišsišokti, nes nenoriu būti pašauta į veidą. Močiutės geriausios draugės dukra tikina, jog tai ketvirta zona, bet nenustebčiau, jei būtų ir devinta. Viliuosi, kad tai dar Londonas ir toliau ryžtingai žvelgiu Hario Poterio gyvenimui tiesiai į akis.

                                                   Haris Poteris šeštadienio rytą (jau atsirado randas)

Viltys ir likimai: Urtė viliasi, kad minėtos trys savaitės nebėgs taip lėtai, kaip ši pirmoji. Ši pirmoji tai net ne bėgo, o ėjo pasivaikščioti. Dar viliasi, kad viskas bus gerai. Ir kad greit ateis vasara, ir dar greičiau Kalėdos, nes baisus dalykas ta adaptacija, norisi pabėgt arba bent jau lovoj gulėt ištisas dienas Simsus žaidžiant ir angliškus čipsus kasdien po vieną rūšį išragaujant.

Būkim visi laimingi rudenį, nes rudenį sunku būt laimingiems. Linkėjimai iš Hario Poterio kambario. Tikiuosi neužilgo pelėda atskris su laišku ir paskui jau galėsiu visokių gerų bairų parodyti.
Ačiū.


                                             P.S. Vaizdas priešais lovą irgi siunčia labų dienų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą