2013 m. gegužės 13 d., pirmadienis

KOJINĖS

 Sveikučiai URTĖS VIRTUVĖS skaitytojai,

BĖDA:   Pradėsiu nuo to,kad daugybę kartų gyvenime mane yra apėmusi neviltis,ieškant kojinių. Kad ir kaip skaudu būtų pripažinti,atsakymo į klausimą, kur jos visos dingsta kaip ir į klausimą, kodėl gyvenime ne viskas vyskta,tai kaip turėtų, matyt, nėra.
   Laimei, nesu vienintelė šiame pasaulyje sprendžianti pastovaus kojinių pradingimo problemą. Kadangi susitikusi su žmonėmis mėgstu kalbėti ne apie plaukus,nagus ir sijonus (ką kaip moteriškos lyties atstovei daryti būtų teisinga), o aptarinėti buitinines dilemas - ne kartą esu girdėjusi, jog minėtąją kojinių dingimo bėdą išgyvena daug žmonių.
 
BĖDA numeris du: Neslėpsiu, šiuo metu neturiu kur Londone gyventi, todėl gyvenu Godos kambaryje. Čia taip pat gyvena ir Goda. Rodos du žmonės gyvendami kartu, visko turi dvigubai daugiau. Ir tai tiesa: maikučių, šalikų, suknyčių, o ir ypač kelnių šiuo metu turime begales. Deja, kojinių visiškai neturime. Na, turime šiek tiek, bet deja, jos nėra vienodos.
   Vakar grįžusi iš darbo Goda man liepė pažiūrėti į jos krepšį, žadėdama, jog iš džiaugsmo apsišiksiu (atsiprašau už išsireiškimą, bet tai juk visiems pasitaikanti buitinė kalba). Maniau,jog tai bus pakelis traškučių ar kokių ledų, bet atidariusi krepšį jame radau tris poras VIENODŲ juodų puskojinių. Tą akimirką supratau,jog išties niekas manęs taip nebegali pradžiuginti,kaip mielosios medvilninės-bambuko vilnos kojinaitės, todėl ir pasakoju Jums tai,ką išgyvenu.

EDUKACIJA: Šia iškilminga proga, jog pagaliau nebeturėsime nešioti tik tų batų, su kuriais be kojinių netrina kojų, stengiuosi neužimgti ant laurų. Nuspėdama, jog greitai tos minėtosios trys poros mus apleis kaip ir visos kitos kada nors pirktos kojinės, noriu su jumis pasidalinti keletų kojinių nešiojimo triukų. Taip pat aptarsime esmines žmonių daromas klaideles.


1) "Praktiškai vienodos". Atsižvelgiant į panašią šių kojinių faktūrą jas jau galima vadinti vienodomis. Na, bent jau kojinių išduotos mes su Goda jau buvome pradėti šitaip jas klasifikuoti. Tačiau nepamirškite,kad šis kojinių triukas labiau pritaikomas namuose.



2) "Stebuklas". Šis variantas yra retas ir stebuklingas ir ko gero, lyg tikra meilė - nutinkantis vos kartą gyvenime. Šio džiaugsmo Jums visiems linkiu iš visos savo basos širdies.

3) "Tai pirštinė". Šis derinys yra priskiriamas prie kojinių nešiotojų klaidelių. Atsižvelgiant į pavadinimus "kojinė" bei "pirštinė" gali aiškiai nusakyti skirtumą. Kojinė - kojai, pirštinė - pirštui, t.y.rankai. Nelaikau savo skaitytojų netikšomis, tiesiog manau,jog ši klaidelė gali pasitaikyti esant neblaiviems.

4) "Nevienodos, bet tai žinau tiktai aš". Šis triukas yra geriausia,ką galiu pasakyti apie čytinimą kojinių nešiojimo sferoje. Jei neturite vienodų kojinių, bet skirtingos kojinės yra juodos - esate palaimintas. Juoda yra labai palanki spalva. Dėkitės skirtingas, tai ne bėda - oficialiai tai vienodos kojinės.

5)"Skaudi realybė". Visi suprantame, šios kojinės nėra vienodos. Bet šitaip Urtės ir Godos kojos atrodo dažniausiai.


6)"Tik ekstremalams" - šis variantas žmonėms, mėgstantiems išsūkius kasdienybėje. Drąsiems ir nuotykių nesibaidantiems žmonėms, šis derinys išties puikus variantas. Taip pat, anot Godos, tai puikus sprendimas,kai viena pėda yra didesnė už kitą. Nailonkės mažumas bei vilnos didumas sukuria tobulą balansą.


Turėkite kojinių ir jas vertinkite.
  Ačiū:)

1 komentaras:

  1. Oi, net užsikosėjau iš juoko (prakeiktas pavasarinis peršalimas).. Beveik vienodos mano mėgstamiausias derinimo būdas!

    AtsakytiPanaikinti