2010 m. gruodžio 19 d., sekmadienis

(gyvenimo) mokykla

Vilties kupina įžanga:
Kai matematikos pažymių amplitudė svyruoja nuo vieno kablelis dviejų, iki dviejų kablelis trijų, (B lygio kurse), o gyvenimas reikalauja šešeto pusmetyje, tėra viena išeitis - kūrybinis darbas.

Todėl, visa pirmo aukšto adaptuotojų grupė pučia kačiukiškas akytes ir grįžta į laikus, kai balsas dar nebuvo paliestas dūmų ar brendimo - nemutavęs ir maldauja, maldaaauja, maldauja, tikėdamiesi pažymio, kurį vargiai padaugintų iš tokio paties.

Kągi, gavus leidimą bristi iš bėdos kūrybiniu darbu, į galvą pradeda lysti įvairiapusės mintys ir kūrybiškumas ima kopti į Everestą.

Bet visi mes žmonės, todėl puikiai suprantame, kad planavimas yra vienas iš nesėkmingiausių homosapiens užsiėmimų.Priešingai nei tinginiavimas, kurį atliekame šimtaprocentiniai šauniai ir netgi su stebėtinu užsidegimu.

Atėjome prie reikalo:
Šį sekmadienio vakarą Urtės Virtuvė Jums rodo,kaip turint tris popierius lapus, spaudintuvą ir keturis draugus, matematikos interaktyvų-super įdomų projektą įmanoma padaryti nesugaišus nė poros valandų.

Receptas:

Išduosiu paslaptį, atrastą septintos klasės pavasarį : visoms mokytojoms patiks projekto modelis apklausa, kai gatvėje apklausiami žmonės, vėliau išryškinamos nuotraukos, viskas aprašoma, suklijuojama ant ryškaus lapo ir juokingai papasakojama.

Iš pirmo žvilgsnio, tai nėra taip jau lengva.
Iš antro, labai lengva.

Pirma : žmonių klausinėti nereikia. Juos reikia sugalvoti, lygiai taip, kaip ir kurijozinius atsakymus ( jei darote be galimų klausimo atsakymo variantų), skaičius, suvestines ir dalyvių vardus.
Antra: nuotraukų išgalvoti dažniausiai nepavyksta. Todėl susitikite kelis draugus (būtų geriau,kad draugai nesimokytų jūsų mokykloje), nusifotografuokite su jais. Esant reikalui, jie gali keistis drabužiais, akiniais ir batais, siekiant išgauti apklaustųjų minios efektą.
Trečia: Išryškinkite nuotraukas, sugalvokite keletą profesijų, paminėkite kokio įvairaus amžiaus buvo projekto dalyviai ir
Ketvirta: ir - BINGO : suklijavę ant lapo Jūs turite dešimtuko vertą įmantrų kūrybinį darbą. O esant reikalui, ir iš šventos dvasios gimusį matematikos pusmečio šešetą.

Po apačia matote, tokio proceso rezultatą:


Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos vienuoliktokės Urtė Povilaitytė ir Goda Marija Norkutė atliko socialinį – matematinį eksperimentą, kurio pasekoje gimė šaunus kūrybinis darbas „MATEMATIKA, kauniečių akimis“. Dvi dienas Goda ir Urtė vykdė testinę apklausą Laisvės Alėjoje. Septyniolikai praeivių buvo užduodami penki klausimai, kiekvienam iš jų, pateikti trys atsakymų variantai. Keista, nei paprasti klausimai, nei atsakymų variantai, nepadėjo kauniečiams pasiekti šimtaprocentinės- matematinės tiesos. 

PROJEKTO klausimai:

1. Iš kokio skaičiaus dalyba negalima?
Atsakymų variantai: a) neigiamo, b) kvadratinės, šaknies c) nulio.
2. Kaip vadinama erdvinė figūra, kurios pagrindas kvadratas?
Atsakymų variantai: a) rombas, b) kubas , c) stačiakampis gretasienis.
3. Suskaičiuokite : 2 + 2 * 2 = ?
Atsakymų variantai: a) keturi, b) šeši, c) aštuoni.
4. Trapecijos ploto formulė?
Atsakymų variantai: a) S = (a+b : 2)* h, b) S = h * a+b , c) S = (a:b)* h
5. Kas yra perimetras?
Atsakymų variantai : a) visų kraštinių ilgių suma, b) visų kraštinių ilgių sandauga, c) visų kraštinių ilgių sumos pusė.

Dalyviai:

Amžius: Jauniausias mūsų projekto dalyvis buvo šeštokas Dominykas, vyriausias – šešiasdešimt šešerių pensininkas Antanas.
Reakcijos: Žmonės išgirdę, jog klausimai iš matematikos sferos, visi, kaip vienas labai sunerimdavo ir net pabūgdavo atsakinėti.


Išvados:

Sunkiausias klausimas:
Projekte dalyvavusiems Laisvės Alėjos praeiviams sunkiausias klausimas buvo ketvirtasis – kokia yra trapecijos ploto formulė. Į šį klausimą nepavyko atsakyti net dvylikai iš septyniolikos apklaustųjų.


Lengviausias klausimas:
Lengviausias pasirodė pirmasis klausimas – iš kokio skaičiaus dalyba negalima. Į jį neatsakė vos trys iš septyniolikos apklausos dalyvių.

Apibendrinant :
Nors klausimai buvo išties paprasti, atsirado vos trejetas praeivių, atsakiusių teisingai į visus pateiktus klausimus, tai KTU studentas Liudas, Kauno Jono Jablonskio gimnazijos dvyliktokas Rokas ir kaip pati save pavadino, gera mama - Kristina.
Kitiems, matyt, koją pakišo stingdantis žiemos šaltis.. 


Skanaus. Ačiū. Kreipkitės, tokius projektus mielai daryčiau už pinigus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą