2010 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

Mistiškas 13-osios dienos balius.

Prieš pora savaičių Urtei gavus pakvietimą į klasioko 18-ąjį gimtadienį, blogo herojė daug mąstė apie laukiančią šventę, būsimą staigmeną Marčiui ir drabužius,kuriais reikės apsirengti.Tiksliau,kas paskolins išeiginį treningą ir ką prie jo priderinti..
Visų geriausių Urtės žinomų posakių autorius Martynuxas buvo pernelyg nusipelnęs, todėl sprendimas nesudalyvauti jo gimtadienyje būtų buvęs neteisingas. Išsiaiškinusi, kad visgi treningo vilkėti nereikės, Urtė prisikalbino Kamilę, teisės paskaitose įgijo daug baudžiamosios teisės išminties apie seksaulinės prievartos ir gyvybės atėmimo atvejus ir visą savaitę mąstė,kokia gi bus laukiančio vakarėlio baigtis.
Apgalvojusios visus variantus, merginos buvo psichologiškai nusiteikusios išties daug kam.
Po ilgo šeštadieninio pasiruošimo,išeidamos atsisveikino su draugais, išsakė nuomonę apie palikimą ir puikiai atrodančios išvažiavo sveikinti Martyno.

Viskas,kas įvyko paskui buvo neįtikėtinai keista ir magiška.
Pirmiausia,Martynas buvo labai pasimetęs,bet kartu ir labai laimingas. Pirmąsias minutes staigmenos galia atėmė iš jo kalbos dovaną, po kitų minučių kalbos dovana grįžo, bet likęs kūnas pasiliko kitoje dimensijoje.Tai pakišo jam kelią laiminagi užlipti į balkoną ir privertė antram iškeisti vakarėlį į lovą..
Neaišku,kokie gėrimai glūdėjo tuose buteliuose, bet po trijų stikliukų poveikis buvo kaip po dviejų butelių. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodė ir kvepėjo dege, bet tiesa vis dėlto, slypi kažkur anapus..
Tai paskatino visus renginio dalyvius šokti susėdus ant sofų, dėl bendro sunkumo kojų galuose.
Stpresni šoko atsistoję, stipriausias - šoko prie baro, manydamas,kad yra DJ. Vaizdas buvo gana įdomus, matant vaikiną, sukantį ant baro stiklo įsivaziduojamus mygtukus ir stebinantį visais DJ judesiukais.
Keisčiausia, kad didžiai nuostabai, renginyje nepasitaikė nė vieno dalyvio su treningu. Šauniausias iš visų buvo vaikinas su žaviais pūkeliais ant striukės, vėliau įgavęs Pukelio kodinį slapyvardį.
Nežinia iš kur, Martynui smigus, pasisėmusios jėgų Kamilė su Urte užkariavo danceflorą, išmoko atmintinai daugybę, paprastai neklausomų dainų, sužinojo,kad būna atlikėjų šunų vardais (Pitbul..),susipažino su kalniečių mikrorajono deimantais, Urtė nusikabino Dj, Kamilė - techtonik guy, prisivalgė skanių sumuštinių, tačiau sulaukusios šokių partnerių itin aktyvaus dėmesio ir pasiūlymų pašokti ir judėti į viršų užbaigti vakarėlio, didžiam būsimų sugulovų liūdesiui, primėmė sprendimą mieliau grįžti nakvoti į Kamilės lovą, centre.
Lydimos nusivylimo šūksnių iš vakarėlio vietos, (vytis naujieji draugai, dėl sudėtingos kūno veiklos nebesugebėjo),negavusios namo adreso, jo savininkui smigus, buvo priversto judėti iki taško, kurio adresas bus aiškus: sukaupusios visą valią, bandė eiti tiesiai autostrada.Sekėsi gana neblogai - nuėjusios porą kilometrų sugebėjo pasiekti Statoilą, išsikviesti taxi ir grįžti.
Vakarėlyje kaip tik tuo metu vaikinai kirviu kapojo stalą ir mėtė jį į židinį.
Štai Jums pagrindinė vakarėlio dainą, pagal kurią Urtė su Kamile vis dar šoka:


Trumpai šeštadienio fiestą visomis prasmėmis apibūdintų,šie du puikūs ir prasmingi posakiai:
ADIDAS - impossible is nothing.
NIKE - just do it.


Nors grįžo ne taip ir vėlai, o vakarėlyje nesusidūrė su koma ar skrandžio bėdomis, rytas tiek Urtei, tiek Kamilei buvo sunkus. Nelengvas jis buvo ir aštuoniolikmečiui Martynui, sumaišiusiam degę kvadratu su aštuonioliktu gimtadieniui. Telefonu nuoširdžiai išreiškęs meilę ir dėkingumą, jubiliatas išėjo vemti.
O banginio,išmesto į sausumą jausmas, Kamilę ir Urtę lydėjo visą dieną: kūnas atrodė nepakeliamas,o bandymas atsisėsti visada pasibaigdavo prigulimu.

Laimei, Liudvikos raginimai, po pietų privertė meškėnus išlysti į gyvenimą, kur nusipirkusios kavos ir pakvėpavusios tyru lauko deguonimi,jos vėl grįžo į meškėnų lovą, valgė makaronus ir toliau šoko pagal žymiąją dainą apie (menamą) vakarėlio DJ.

Atlaikiusios įmantrų balių, draugės įgavo visus tris taip ir pradėjo žymiai rimčiau žiūrėti į dainų tektus ir mąstė,kuo būtų užsibaigusi naktis vakarėlio patalpose..
"Sodance, dance, like it’s the last, last night of your life" !
Aivaro ir Godos nuostabai, ir Kamilė ir Urtė grįžo gyvos, palikimo dalybų nebus,o balius rytoj įgaus pratęsimą per pirmą lietuvių.
Su gimtadieniu,MARTI♥!
P.S. Blogą visiškai užbaigia nuotaikinga Urtės-Kamilės sunkiojo ryto nuotrauka(įdymas,kad išmanusis telefonas, visgi - ne išmanusis fotoaparatas..) ir kur kas labiau nuotaikinga nakties daina.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą