2010 m. rugsėjo 21 d., antradienis

Raudonasis Korys sako: Sudėtinis Prijungiamasis

Pradžioje neskėpusi nusivylimo, pamažu Urtė Povilaitytė baigia susigyventi su vienuoliktos klasės rėžimu: laisvalaikis per langus, laisvalaikis per pamokas ir laisvalaikis po jų, visai tenkina blogo heroję, intensyviai besikratančią klasės darbo, visuomet pasiruošusią pasidaryti poilsio pertraukėlę.
Tačiau, kaip bebūtų netikėta, atsiranda visdar šokiruojančių naujovių.
Po keturių kartų pertraukos, (pirmą kartą) antradienio popietės keturiasdešimt penkių minučių laikotarpį paskyrusi gimtosios lietuvių kalbos moduliui,vertusi skrandį ir plaučius kentėti badą ir laukimą, Urtė išties patyrė akibrokštą.

Likimo išdaiga Urtę nusiuntė į antrojo aukšto galinį kabinetą.Veidas, kurį išvydo pravėrusi duris, vertė susimąstyti apie alkoholio ir stiprių šviesos spindulių poveikį žmogaus veido odai. Neeeea,tai ne koks geto zonoje išdygęs baltas spuogas ar randas, tai net ne šašas ant nosies.. - švietėja, padedanti vienuoliktokams tobulinti gramatikos žinias, šiurpino tikru raudonu veido koriu, švytinčiu net iš tolimiausio kabineto kampo.
Nepaisant to,kad pamoka prasmingai tęsėsi nedaugiau nei penkiolika minučių, Urtė įsitikino,kad alkoholis - vis dėlto ne brolis, šviesa - ne sesuo, o veido oda - rodiklis, išduodantis papomokinę veiklą.
Blaivybės mums visiems ir sveikos veido odos.
Ačiū.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą