2010 m. rugsėjo 11 d., šeštadienis

Nesvarbu kelintadienis arba Planas B,Timi

<
Viską,ką čia parašysiu, mano galvoje palydi Brėmenų daina Gimtadienis,todėl šia nuoroda,padėsiu labiau įsijausti:



Įžangėlė:
Bene tris savaites trukęs pasiruošimas Aušrio septyniolikmetystės slaptąjam paminėjimui finišavo, kiek kitaip nei buvo tikėtąsi.

Planas A: Tauri mintis paminėti Aušrio septyniolkmetystę jo sode, padarius staigmeną, buvo praeitos savaitės didįsis darbas.
Planas B: Telefone pragyvenusią, žmones gaudžiusią - pinigus rinkusią Urtę penktadienio rytą sutiko šiurpus faktas,kad galimybes dalyvauti sodo staigmenoje turi vos trys žmonės. Slaptosios šventės kelyje stojusios draugų sveikatos bėdos, kelionės į Fuxų stovyklas ir Olandiją, Liudvikos infarktas ir Ugnies Valdovu patapęs Aivaras, privertė atsisakyti sodo baliaus idėjos ir ją šiek tiek suprastinti.

Mokykla parėjo ant prakurų: Naujojo šventės varianto mąstymas apėmė visą Urtės ir Godos penktadienio laiką, todėl sutrukdė sudalyvauti pamokose.
Goda sugebėjo nueiti į pirmą, o Urtė išsirito į paskutinę, judėdama bromais ir kampais, maldaudama visų dievų nesutikti Aušrio, nes tuomet neturėjo jokių pasveikinimo idėjų.

Kunigėliai gimtadieny:
Po šoko mokykloje, Urtė saugiai sugrįžo į gimtuosius namus, išsiuntė Aušrio draugams žinutes, per tą laiką Goda iškepė firminį šokolado pyragą ir gimė nauja misija: Nesvarbu kelintadienis - šiandien Upto gimtadienis, kodiniu slapyvadžiu: Bažnyčia.
Kauno Prisikėlimo bažnyčios stogas,buvo kompetetingos draugių komisijos išrinktas puikia vieta, septyniolikmečio Aušrio Upto pasveikinimui.

Vėluok - nešalsi : Bėda ta, kad jubiliatas į slaptą šventę atskubėjo per anksti visu pusvalandžiu ir buvo priverstas lūkėti rudens šalnose ilgą laiką, stebimas draugų nuo stogo.

Šiandien Tavo gimatdienis:
Sulaukęs,pasiėmęs bilietą iš bobos be dantų, nustatinėjančios bilieto kainas pagal veidus, atsidūrė ant stogo,kur klausėsi sveikinančios dainos, kapstėsi dovanų dėžeje ir šėlo su pieštiniais Pranu - Aiavaru.

Balius:
Stogas iš tiesų buvo puiki vieta jo pasveikinimui, todėl kompanija: Halogenas, Goda, Aistė, Kamilė,Domas, Martis ir Urtė, džiaugėsi cigarečių mėtymu nuo stogo ir stebėjosi paslpatingų jėgų, sugrąžinimu atgal,dainavo minętąją gimtadienio dainą, valgė šokoladinį pyragą, pasakojo gimtadienį švenčiančiąm Aušriui apie buvusius planus, sveikino jį nuo neatvykusių draugų, daug juokėsi, ypač kai Aušrys žiūrėjo Avataro Ugnies Tėvo - Aivaro video sveikinimą, pasakojantį apie normalių mergų paieškas, ugnį ir kitą žodžių žaismą.

Raida: Prabuvę ant stogo tiek,kiek buvo verta susimokėjus litą, draugai nusprendė eiti kavos į centrą.
Šiurpindami aplinkinius,kartais ir patį Aušrį, adaptuoti draugai judėjo laiptais, Laisvės Alėja, kol galiausiai sustojo mažąjam Vere, sėdėdami ten nieko nepirkdami, beklausydami benamių pokštų, kuo varpa skiriasi nuo lėktuvo, o moteris - nuo butelio ir kitaip leisdami gimtadienio sekundes.

Pabaiga: Sutemus kompanija išsiskirstė, sutarusi daryti afterparty rytoj, Kamilės namuose.

Su gimtadieniu, Timi!!!
Ačiū.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą