2010 m. rugpjūčio 5 d., ketvirtadienis

Garbė Šakniavaisiui!

Žinokite..Reklama išties veikia žmogaus sąmonę. Išgirdus sakinį,kad tik šią savaitę prekybos centruose Maxi*a, kilogramas bulvių - vos devyniasdešimt centų, nelieka nieko kito kaip tik važiuoti į sodą, kurti laiko (ir skrandžio) patikrintą orkaitę ir švęsti bulvių fiestoje.
Tegul tai būna istorijos įžanga.

Fiestos dalyviai: amžinos bulvių vergės - prijaučianti Goda Marija Norkutė ir fb.com portalo grupės "BULVĖS" įkūrėja Urtė Povilaitytė, deklaruojanti žodį kugelis,kaip gyvenimo būdą.
Lokacija: rožinis, dar žinomas Barbių namo vardu, kolektyvinis sodas,stovintis Laumėnų kaime, sodų bendrijoje "Banga". Antrasis, nuo vartų.
Apšildanti grupė: pyragas tinginys, arbata,Agnė,Agnės sesė Viltė ir labradoras Čepis, išėję dar net bulvių kvapo neužuodę.
Nesklandumai: Vasaros linkmybėse skęstantis, Minduxo namuose nakvojantis Aušrys, dėl techninių namų nesklandumų, prarado šansą nerti į krakmolo gelmes. Alkoholio pasigedusiam Saimonui, sodas pasirodė būsiąs per toli..
Fiestos muzikinis fonas: Dj Urugvajus(Goda Norkutė) feat iPod Nano.
Renginio gabalas: The Ting Tings - Great Dj.(a-aa-a).
Šventės kulminacija: pilna skarda šviežutėlių, prieskoniais dvelkinačių, karštų ir svajongų BULVIŲ, pagardintų pomidorų-petražolių salotomis, tik dar labiau pabrėžusiomis tobulo šakniavaisio žavesį.
Veikla kepimo momentais: senos dainos, intelektualūs pokalbiai apie žmonių meilę ir santykius, senų klaidų-ateities planų aptarinėjimas, nelegalūs sandoriai pardavinėjant dvarnius šunelius, naktinio lietaus stebėjimas, lakstymas basomis, gamtos džiaugsmas-šauksmas.

Pasibaigus trims kilogramams bulvių ir atėjus ketvirtadienio vakarui, pasibaigė ir fiesta. Po poros valandų alinančių tvarkymosi darbų ir keturiadešimt penkių minučių autobuse, BULVĖ vis dar mūsų širdyse.Per amžius,meile!
Skanaus.Ačiū.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą