2010 m. liepos 2 d., penktadienis

Virtuvėj kepa: A T O S T O G O S

Urtei patinka Kaunas.Patinka, nes Kaune ji gyvena šešioliką metų, patinka, nes Kaune ji lanko mokyklą, nes Kaune gyvena jos draugai, šviečia saulė, pilna vietų kimarinimui, žmonių stebėjimui,kavos gerimui, lakstymui, šventimui, juokui, apsipirkinėjimui, važinėjimui dviračiu, vaikščiojimui ir kitoms neįpareigojančioms atostogų veikloms.

Tačiau kas perdaug - tas nesveika. Birželio mėnesio lokacija: 'Aplink namus', Urtę veda į pesimistiškumo, tinginystės, kalbėjimo su savimi-romantinių filmų žiūrėjimo(ir aparinėjimo..) rėžimą, kuris žudo mūsų blogo herojės linksmą asmenybę, naikina gerą dvasią ir kemša gyvenimo džiaugsmo fontaną.

Kaip pasakytų kiekvienas(kokie mes visi panašūs..): nėra padėties - be išeities.Ką jau pdarysi - čia yra tiesos. Urtei trūksta išeities, visiškai tiesiogine žodžio prasme. Minėtu atveju,tereikia sulaukti liepos septintosios anstyvo ryto ir iškeliauti į Kroatiją.

Urtė pasiilgo to milijono nepažįstamų žmonių aplink,kaušelinų ledų kioskų, tamsių vaikinų, saulės, jūros, smėlio, gero oro,aštraus maisto, kiauros dienos su maudymke,rudo kūno,kokteiliukų su skėtukais ir visų kitų atostogų priedų.

Blogo herojė nori pamiršti lietuvių kalbą, gerai pailsėti nuo savo tingynystės ir rutinos,pagulėti saulėje ir paskaityti knygą, užmiršti visus Lietuvoje ir pravėdinti savo apdulkėjusias smegenis.

Ką čia rašinėji,Povilaityte? Liko penkios dienos!

Vidinio balso įspėta Dj Česė įsipareigoja nuveikti šiuos darbus:

Pirmas. Nusipirkti naujas tympas. Visoms turimoms atėjo galas.
Antras. Kažkokiu būdu(laiko ir galimybių nerandama..) prieš išvažiavimą susitikti su Ieva.
Trečias. Pavažinėti dviračiu.
Ketvirtas.Sekmadienį pabūti dietininke - nevalgyti.
Penktas. Susitvarkyti spintą, nes tėvai nesiveš atostogų.
Šeštas. Pasveikinti Martį sugrįžimo proga,priversti Agnę ateiti,pabendrauti su klasiokais,sudalyvauti pirmadienio vakaro sugrįžtuvių baliuj.
Septintas. Pakuruoti Dratoparty video reikalus, tarp Godos ir Aivaro kompiuterių.
Aštuntas. Susitvarkyti-išsivalyti iPodą.
Aštuonetukas bus įveiktas artimiausiomis dienomis,o dabar Urtė žiūri filmuką apie katiną,vardu Timotis, kuris primena Aušrį,jaučia atsotogų dvasią,iš balkono lendančią saulę ir valgo pomidorų salotas. Ačiū.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą