2010 m. liepos 28 d., trečiadienis

Hrovatska Respublika arba SENSATION:Sun

Mėnesį Urtė Povilaitytė nerašė blogo ne dėl to,kad tingėjo, simuliavo,pralaimėjo lažybas, susiklijavo pirštus klijais ar susilaužė abi rankas, nerašė - nes nebuvo namie. Nebuvo namie arba buvo be interneto.
Liepos pradžioje,tviskančiomis popedikiūrinėmis pėdomis, atostogų planais ir šviesios ateities vizijomis spinduliavusi Urtė, išvyko į Kroatijos kurortą, paatostogauti su šeima, kur kasdien nardė buitinių konfliktų sūkūryje, kepinant trisdešimt keturių laispnių karščiui. (Ir priešinosi žalingų įpročių spaudimui.)
Laimingo atsitiktinumo dėka, kelionėje sutiko Agnę.Agnės sesė ir Urtės brolis džiaugėsi vienas kito kompanija, romantiškai leido atostogas ir vyresniosioms
netrukdė sesėms užsiimti norima veikla.
Pilnus lagaminus blizgančių kerinčių žėrinčių bliuskių prisikrovusios merginos liko pakraupusios kroatų nešokiu, amžinu alkoholizmu ir nejudėjimu, (netgi) prisigėrus. Naktiniai klubai, kaip jau matyt spėjote suprasti, nebuvo atostogų stiprioji pusė.
Stiprioji pusė buvo sūri jūra, saulė, žuvis, kaušeliniai ledai ir paplūdymiai.
Visą šį laiką Urtė, lyg kompiuterinio žaidimo herojė, atsakingai vykdė atostogų misiją: tolygus bronzinis įdegis, kodiniu pavadinimu: Šakira, o ne Raudė. Ir misija buvo visiškai įvykdyta.
Pasiekusi reikiamą rudumo laipsnį Urtė leido sau šiek tiek apsipalaiduoti nuo degimo darbų, aplankyti kalnus, ragauti vietinį alkoholį,pirkti lauktuves, nukeliauti į šalies sostinę, įžymias vietas ir aplinkinius miestus.
Jūroje laikas ėjo greitai, keliaujant namo - stovėjo vietoje. Konfliktai su šeimos nariais perkopė savo zenitą, vis labiau norėjosi namo.
Kaip visada, svajonių išsipildymu šventai tikinti blogo herojė, iš tiesų parvyko namo, ruda ir garbanota, kaip tikra Shakira, tvirtai pasiryžusi naujiems nuotykiams, kelionėms, Lietuvos pajūriui ir kitiems džiaugsmams. Ačiū.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą