2010 m. birželio 28 d., pirmadienis

Sėklidės-Lėliukės-Savižudės Paskutinis Birželio Pirmadienis

Po trijų savaičių be meilės(per atstumą nesiskaito..) Urtė sulaukė savo neįdegusio princo be žirgo, sužadėtinės Godos. Niekas kitas daugiau nebūtų privertęs miegalės blogo herojės lipti iš lovos anksti,šitokį šiltą pirmadienį.
Pasiryžo, iš vakaro nusistatė žadintuvą ir pabėgusi iš sapnais dvelkiančio guolio,devintą jau lakstė po namus. Ne tik po namuose lakstė, bet ir laukan išbėgo,pedikiūro užsisakyti.Bėgdama išalko ir rezgė planus kioskelyje nusipirkti braškių, bet žaliasis Petrašiūnų kioskas pirmadienį paskelbė nedarbo diena ir Urtei šito malonumo nesuteikė.
Nusivylusi kiosko aplaidumu ir besidžiaugianti kitą pirmadienį jos randuotų-nutrintų-raudonų nuo saulės pėdučių-vargšyčių laukiančiu pedikiūriu grįžo namo, prižadino miegantį brolį, pusryčiavo, intensyviai maudėsi, ieškojo dekio ir bibliotekai įsiskolintos knygus ir tikrino temperatūrų skirtumus abiejuose buto balkonuose. Įveikusi rytinių darbų barjerus,ėmė ir išvyko į centrą.
Ten išvydo ilgai lauktą Godą Mariją, plazdančią lyg deivę, su naująja Stefanelio suknele. Urtė pasakojo Godai praleistas Lietuvos gyvenimo peripetijas, skleidė naujausius vietinius pletkus, o Goda dalinosi laukinčių fotosesijų idėjomis, Kroatijos vaikinų minusais ir Kalvino Kleino apatinių tobulumu.
Besikratančios centro jaunimo etiketės, nuskubėjo į biblioteką, pasiėmė knygų ir prigulusios bibliotekos parkeyje jas aptarinėjo, vedė karštą diskusiją ir kitaip intelektualiai kontaktavo,tiesa, stebimos įtartinos išvaizdo prie bibliotekos stovėjusių vaikinų(matyt, įžiūrėjusių vidinį draugių grožį..).
Antrąją dienos pusę valgė sušius ir susitiko Saimoną, bandė atsakyti į klausimą, kur galima gauti blizgučių fotosesijai ir derino artėjančios rugpjūčio fiestos 'Long Distance Drunk' Palangoje nuvykimo-bendros veiklos-biudžeto-grįžimo, planus.
Besėdėdami ant suoliuko susitiko Kamilę ir Indrę, einančias iš plaukų semianro, pasakojančias istorijas apie bomžių-maitinančių mamų-suknelių pilnų pieno extreme makeoverius,su kuriomis Saimonui išėjus, Urtė su Goda leido vėlyvą vakarą, vėliau prisijungus mergaitei, pravarde Laucė,žaidė žaidimą AŠ,pelnė blaiva galva nesuprnatamų vardų(Sėklidė-lėliukė-savižudė, tai palyginus, dar tik vaikų žaidimai,Aivarai Gakta.), įkopė į žaidimo šimtą penktą levelį(auksinis..) ir pabūgusios nakvynės gatvėje ir galimybės nebegrįžti namo, dešimtą pajudėjo į stotelę. Sėklidė Lėliukė Perduoda Linkėjimus Ponui Perlui, Botanikos Sodui su Šakira, Vaginai Zombiui ir Aivarui Tarzanui Gaktai. Miegokit ramiai, ačiū.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą