2010 m. birželio 3 d., ketvirtadienis

Plius penkiasdešimt. Virtuvė Verda.

Trečioji vasaros diena. Neišpasakytas karštis, tiesiog baisu darosi. Šiandien Urtės didžiausia svajonė sniegas, bet toks,kad liptų.Kad išeitų besmegeniai. Aušrys sako,kad toks sniegas tik prieš keturis metus snigdavo.
Šiandien Urtė nuveikė vieną didelį-švietėjišką-gerą darbą. Atsikėlė ryte(visi vaikai per atsotogas keliasi vakare..) ir nuėjo į mokyklą, į matematikos konsultaciją. Materialios, pirmadienio egzamine pritaikomos naudos negavo, tik moralinę pagarbą sau ir savo kantrybei(dvi valandos kančioje).
Iš lietuvių egzamino gavo devynis(rimta čiolė).Gaila,kad nedešimt,bet dešimtukui ir nemoka, dar pastoviai keikiasi(rusiškai..)tai mąsto,kad ir devyneto pakaks.
Po konsultacijos su Aivaru ir Aušriu tdšpypino Maximoj ir Aivarui išplaukus(į plaukimo trefkę)su Aušriu,kaip tikri apsauginiai rimtuoliai nešė "Užkvąsink egzo nesėkmę,klasioke"pinigų dėžę iki Kasparo močiutės namų,tiksliau, raudonų vartų. Kasparas vartus atidarė nešvarus it kaminkretys ir neatskleidė paslapties, kodėl gi jo rūbai šitokie purvini.Česė su Timiu priėmė sprendimą, kad matyt, kamabrį siurbė..
Atidavė dėžę,prarado pinigus ir atsisakė plano skrist į Kanarų salas ir antro - į Kanadą,tada išėjo į miestą kimarint,pakimarino iki penkių, Urtė neatlaikė karščio ir Godos raginimų vykdyti sužadėtinio pareigas(šūdas iš Urtės,ne sužadėtinis).
Paliko Urtė Aušrį verkti(neverkė,neverkė,gi jau didelis)ir išvažiavo namo.
Grįžo ir ėjo su broliu į parduotuvę,apsirengę kaip klounai(Petrašiūnai jum ne podiumas-visi mes paprasti žmonės), prisipirko vandens ir ledų už kem litų(nieko perdaug nenusipirko, Šile gi penkis kart brangiau..),pakeliui kažkoks KurVa(klausimas-atsakymas)jų vos nepartrenkė, laimei, sveiki gyvi pargrįžo namo ir kapojo nusipirktus ledus.

Atėjo vakaras,atslinko juodi debesys, sumažėjo karštis, Urtė pripildė savo daktaro lagaminą šmutkių ir ruošės varyti pas/su Goda miegoti.Prasidėjo uraganas-kruša-žaibai-griaustiniai.Situacija nepavydėtina,Urtę apniko panika ir baimė. Drąsos lysti laukan nepakako.Pro langą žiūrėjo kaip bachūriukai be maikių stumia mašiną iš balos.Nakvos namie,uždarytais langais.Ačiū.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą