2010 m. birželio 11 d., penktadienis

Kepa Penktadienio Pyragai

Vakarykštės blogos nuotaikos bangos nublokšta Urtė Povialaitytė prisiekė sau išpildyti septynis punktus.Jūs,būdami šaunūs blogo sekėjai,juos išmokote atmintinai(nejau gali būti kitaip..),tačiau juk visi mes žmonės - priminimas:

1.Atsikelti ne vėliau nei dešimtą val.ryto
2.Nenueiti miegoti vėliau nei pirmą valandą nakties(ryto..)
3.Pabūti lauke ne mažiau nei tris valandas.
4.Pavažinėti dviračiu.
5.Jokios pižamos dienos metu.
6.Sveikus pietus.
7.Rasti keturis dienos pliusus ir juos aprašyt.

Rezultatai:
Urtė dieną pradėjo vasaros sezonui labai jau anksti - 9valandą ryto.Pusė 10- dviratis jau buvo parvarytas iš garažo ir nutemptas į rūsį, visa tai žmoniška apranga - jokių pižamų dienos metu.
Bandydama išpildyti trečiąjį sutarties su savo vidumi(frazė pasiekusi psichologinį zenitą..)punktą Urtė praleido savo popietę Panemunės miške, kur drauge su Agne aptarinėjo DRATO padarinius, meilės reikalus, gyvenimą ir jo vingius, stebėjo šunis, Nemune besimaudančius vaikus- jaunuolius ir pensininkus, kentė Afrikos dykumų karštį ir kitaip leido brangų vasaros laiką.
Karščio neatlaikiusios draugės išsiskirstė namo, Urtės keliai nuvedė į Akropolį(Kaune visi keliai veda į Akropolį..),kur Urtė nusipirko mėlyną kombinezoną,ir grįžusi ruošėsi vakarui su dviračiu. Dviračiu ir čikiu Timiu(Aušrys). Vakare karštis jau buvo atslūgęs, buvo deguonies,galėjai į valias kvėpuoti be jokio vargo, pležininkai vaikai-jaunuoliai ir pensininkai jau kentė saulės vonių-raudės efektą namie, o Urtė lariokų kompanijoje ant suoliuko laukė vėluojančio dviratininko.
Dvidešimt minučių vėlavęs, gėdos jausmą pametęs pakeliui, Aušrys kartu su Urte įveikė du šilo takelio ratukus, pakalbėjo apie gyvenimą ir vasaros planus, pademonstravo šortus(retas reginys..) ir devintą vakare patraukė namo.
Atsisveikinusi su Timiu, Urtė važiavo namo nuo kalno, džiaugėsi vėju, pypsino vaikams, keikė šaligatvių užvažiavimus, mąstė apie šimtą dalykų vienu metu ir pasiekusi savo namus tempė dviratį į rūsį. Nelaimingo atsitiktinumo dėka nepavyko atrakinti rūsio durų. Urtė nusprendė savo žirgą užtepti į trečią aukštą ir palikti balkono arklidėje, dėja - tėvai neliko sužavėti dukters sportiniu žygdarbiu ir pasiūlė žirgą nešti žemyn ir pabandyti dar kart. Taisyklė: trečias kartas nemeluoja - visiška apgaulė. Nemeluoja antras kartas,spyna buvo atrakinta,o dviratis užrakintas vienatvėje ir tamsoje.
Pabaigai, trumpas punktų aptarimas.
1.9 valanda - ne dešimta. Misija : +.
2. Dabar tik dešimta, pažiūrėsim,kaip čia bus. Misija:pusė +.
3.Urtė praleido lauke apie penkias valandas.(Šaunuolė). +.
4.Dviratis užskaitomas.+.
5.Tai nebuvo pižama,tai kombinezons,kad ir ką kalbėtų Aušrys.
6.Pietų nevalgiau. Misija: pusinis +.
7. Urtė įveikė punktus. Nešdama dviratį augino bycką. Prisiminė radijo laidos įrašą. Gavo 4 iš matematikos egzamino(stiprus trejetas pranoko lūkesčius.)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą