2015 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Pirkinukai

Labas URTĖS VIRTUVĖS skaitytojai,

Šiandien ieškodama nagų lako, kuičiausi po savo daiktus ir supratau, kad susidariusi padėtis išties verta istorijos.

INTRO: Ši blogo įrašas ne tik paremtas bet ir įkvėptas vieno tokio video.

Kviečiu pažvelgti į šią Didžiojoje Britanijoje gyvenančia mamytę, besidalinančią įspūdžiais iš savo nenumaldomo apsipirkinėjimo internetu. Taip pat kviečiu atkreipti dėmesį į tai, jog užsidėjusi kiekvieną drabužį, juo dėvėdama moteris šiek tiek pašoka prieš kamerą. Tai mane ir labai nudžiugino, ir labai nustebino, kai video žiūrėjau pirmą kartą.




Kiek daug mus sieja bendro: žiūrėdama šį video supratau, kiek daug su šia moterimi turime bendro:
a) abi gyvename Londone.
b) abi perkame begalę pigių ir ginčytinai reikalingų daiktų internetu.
c) mėgstame šokti.
d) esame tos pačios lyties.

Loginis pastebėjimas: Kaip dabar matau, tų skirtumų visgi nėra tiek jau daug...

EIKIME PRIE REIKALO

Pradžia ir naivumas: Pati gyventi į Londoną atvykau beveik prieš trejus metus. Tuomet buvau vos aštuoniolikos.
Tad dar nė neįtariau, kokios čia didelės nereikalingų ir niekam nepanaudojamų daiktų  nekainuojančių nė vieno šios šalies valiutos vieneto, pristatytų į tavo namus iš pačios tolimosios Kinijos, daiktų pirkimo galimybės...
  Dar turiu pripažinti, kad neturėjau nė žalio supratimo ir apie didžią galybę dalykų, kuriuos šioje šalyje galima atsisiųsti visiškai nemokamai.
  Tuomet ir užbridau: pigius, nepanaudojamus ir itin žaismingus daiktus internetu sakiausi, sakiausi, paštininkas man į duris beldė, beldė. Šūdniekučius pamažu kaupti pardėjau.

Nei šis, nei tas :  Išties, prieš trejetą metų niekad nebūčiau nuspėjusi, jog 2015-ųjų vasarį ant mano palangės stovinčios dėžutės nebepajėgs sutalpinti visų mažųjų internetu įsigytų perlų: Disnėjaus filmukų/žvaigždučių/širdučių/namukų tematikos lipdukų, prieskoninių žolelių sėklų, tamsoje šviečiančių šuns pavadėlių, kačių maisto pakuočių, energetinio gėrimo miltelių, šaldytuvo magnetukų, mini led lempučių, katytės formos lipnų lapelių, picos pjaustytuvo, anti-senėjimo veido kremo mėginukų, vaistinėlės, sienų dažų mėginukų, dietinių saldainių ir viso kito iš interneto atkeliavusio šlamšto.

Didžiaisiais interentu įsigytaisiais perlais apkrautos Urtės kambario spintos ir spintelės...

Bėda bėdelė: Tas dvi dėžutes vadinu "šūdų dežutėmis". Bėda ta, jog jau laikas internetu užsisakyti trečią tokio pobūdžio dėžutę, nes anos dvi sunkiai beužsidaro.


Nuotraukoje: "šūdų dėžutėmis" dėl jų turinio vadinamos dėžutės

Seller - Satan, rating: 100% :  Pamažu man ima pirštis išvada, jog į tokias prekybos internetu svetaines kaip Ebay ar Amazon šių pigių ir niekam tikusių daiktų skelbimai yra talpinami iš pragaro...

KOLEKCIJA

Šiandiena su Jumis dalinuosi mažąja dalimi savo daiktų pirktų internetu kolekcija. Daiktų, kurių ne tik kad į negyvanamą salą nepasiimtum, bet ir kasdieniame gyvenime nerastum progos panaudoti...O per Užgavėnes iš jų puikią morę pavyktų pakurti!

Plakatai: Tai tik mažoji dalis keistų plakatų, kurie yra pasiekę mano namus. Plakatus su neišvaizdžių jaunuolių pora ir senyvo amžiaus žmonėmis gavau iš kažkokios anti-šiukšlinimo organizacijos. O Dora the Explorer plakatą, kaip ir Dora the Exolorer lipdukus, spalvinimo knygelę ir šaldytuvo magnetukus, į mano pašto dėžutę, rodos,  pats velnias įmetė...


Karališkų vestuvių kortos: turiu pripažinti, jog tai įsigyjau praeitą savaitę. Bet šio pirkinuko stiprioji pusė yra ta, kad kortos bent turi paskirtį! Kas šiame pigių internetinių pirkinukų pasaulyje - didi vertybė.




 Mažieji niekučiai: dėkojančios, bučiuojančios ir sėkmės linkinčios pupos. Bei chronometras. Jei kada  greitu metu tapsiu kūno kultūros mokytoja, jo pagalba galėsiu užfiksuoti kokiu greičiu trumpus (ir ilgus) nuotolius bėga moksleiviai.


Vaistinėlė: čia tokiam atvejui, jei kada rimtai susižeisiu, o telefono sąskaitą kaip tyčia bus pasibaigusi  - neteks nerimauti kaip į greitąją paskambinti. Pirmąją pagalbą susiteiksiu sau pati ir viskas baigsis laimingai.



Bedžionėlė - nagų lako džiovintuvas: pagal instrukciją- toje vietoje, kur nupiešti bananai reikia padėti pirštą ir beždžionėlė kaipmat išdžiovins nagų laką. Bandžiau, neveikia...



Techno lempa: Pripažinsiu, šitu pirkinuku džiaugiausi labiau nei visais kitais. Šią lempą galima pritaikyti ir vakarėlyje, ir praskaidrinti nuobodų pasimatymą, ir naudoti vietoj televizoriaus. Didžiausias techno lempos privalumas, kad įjungta į rozetę, ji tavo namuose bei širdyje iškart sukuria paslaptingą vakarėlio nuotaiką, ko kartais paprastą dieną gyvenat paprasto žmogaus gyvenimą, labai trūksta. 







Šimtąpem dar galėčiau Jums visko iš kolekcijos parodyti, bet tada jau gautųsi apysaka.

Dar ne vakaras: Išties, šiai nenumaldomai nesąmoningų internetinių pirkinukų manijai dar ne vakaras. Atvirkčiai - ansktyvas rytas... Praeitą dieną vos nenusipirkau J. Byberio patalynės. Visa laimė, tą akimirką susiprotėjau ir nusipirkau tik kanapėmis dekoruotas kojines...



P.S. Valentynkės proga, noriu pasakyti, kad vėl turiu kompiuterį. Jis bus mano Valentinas. 
Tie nemalonūs laikai, kai valgydavau čipsus žiūrėdama į langą - jau praeity! (Nesuprantusiems juokelio - URTĖS VIRTUVĖ: Gyvenimas po kompiuterio mirties ).  Visiems kitiems linkiu meilės. 
Dar šiandien Facebooke kažkokia mergaitė užsirašė, kad ne visi per pasaulinę AIDS dieną turi AIDS, tai nereikia liūdėti, kad ir Valentino per Valentynkę neturi. Nesu tikra, kaip čia susiję. Bet nežinau ir kodėl visus tuos šūdniekius pastoviai internetu perku. 

Bučiniai. Ačiū.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą