2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Kamilė and the Latrai, gamta bei kiti pavasario džiaugsmai

    Labas ,brangieji URTĖS VIRTUVĖS skaitytojai, (ypač labas, Antanai!)

Oficiali įžanga bei sveikinimai:  Sveikinu visus su atėjusiu pavasariu ir pradedu savo antrąją šiųmetinę pavasario istoriją iš Kauno. Dar linkiu nesusirgti,kaip nutiko man.


    Paskutinių dienų  mylimojoje gimtinėje proga  nusprendžiau, jog pribrendo reikalas šiam ryškiaspalviam postui.

Eime prie reikalo: Savo mieląjam atostogų laikotrapiui - trijų savaičių lietviškam džiaugsmui, esu linkusi priskirti du pagrindinius punktus, t.y:

  • kūrybinę veiklą įrašinejant alternatyvų albumą su grupe "Kamilė and the Latrai" 
  •  gamtą.

Žinau, kad šie punktai drauge atrodo neaiškūs ir nelabai derinasi, bet pamatysit - viskas bus gerai. (Čia kaip Akropolio dainoje ir tikiuosi,mano gyvenime.)


Pagrindinis atostogų punktas numeris vienas - "Kamilė and the Latrai". 

   Iš neturėjimo ką veikti, nežaboto talento bei kasdieninio vakarėlinimo (koks puikus žodis), Urtės gyvenimo meilė - gražuolė vokalistė Kamilė, Londono bendražygis/Kauno oligarchas bei grupės prodiuseris Dominykas, bei bosistas - vienintelis kuriantis muziką iš džiaugsmo ir idėjos, o ne dėl pinigų, buvęs Londono bendražygis - Lukas (vairuojantis Lexusą ir turintis baseiną), apjungė savo kūrybines galias.
   Šitaip gimė  new-lithuanian-folk-electro-indie-trap-prodigies ansamblis, skambiu bei, svarbiausia, gyvenimišku pavadinimu - "Kamilė and the Latrai".
    Apie iškart jos mėgtamiausia tapusios grupės egzistavimą, Urtė išgirdo dar leisdama dienas Londone. Nekantumas siekinat išvysti grupę gyvai bei koncertinių turų naujienų sekimas Urtei dar labiau apsunkino namų laukimą.
   Labiausiai Urtę sužavėjo grupės itin ypatinga, giliai hipsteriška bei super inovatyvi konsepcija, nenuginčijamai sudrebinusi lietuviškos muzikos padangę. Grupė nekuria materialių dainų, juo labiau - nerašo banalių tekstų ir anaiptol nedainuoja pagal fotonogramą. Jie nedainuoja visai.Kaip sakė grupės produseris Dominykas :"Mes paprepartiname prieš savo koncertą ir visuomet pasiliekame afteryje".
     Grupės kūryba lyg džiaugsmo dvasia, sklandanti muzikos padangėje, leidžianti kiekvienam klausytojui pačiam susikurti grupės muziką bei nenuginčijamai atrasti savyje grupės faną.

   Pridedu mane iš pirmo žvilgsnio sužavėjusios grupės fotonuotrauką iš repeticijos :


   
   Tačiau kaip visi žinome - visko įmanoma sulaukti. Taip Urtė sulaukė grįžimo namo dienos ir jos didžiai laimei, lemiamą akimirką gavo kvapą gniaužiantį asmeninį pasiūlymą Lietuvoje įrašyti albumą su savo mėgtamiausia grupe.
   Urtė naktimis nemiegodavo, mąstydama kaip gerai skambės: "Kamilė and the Latrai feat.Urtė".
 
 

Ši nuotrauka tai taip puikiai, kaip Urtė ir manė, skambančio ansamblio pavadinimo Kamilė and the Latrai feat. Urtė - iliustracija
   
   Vien todėl,kad grupės muzikos materija yra tokia neapčiuopama ir trapi kaip ir pati TRAP muzika, todėl net sunku būtų vienareikšmiškai atsakyti,ar albumas buvo įrašytas. Na, bet bent sėkmingas singlas/remixas Rijenos dainai Daimonds - tai tikrai tikrai! Šis įstabaus grožio kūrinys,lyg himnas skambėjo visu šventiniu-pošventiniu-net nesvarbu,kad nebenšventės, grupės turo po Kauno linksmybių centrus, laikotarpiu. Kartą  po koncerto, drauge miegodama grupės  Kamilė and the Latrai feat.Urtė komanda, klausė šios dainos kiaurą naktį it prabangios (nes apie deimantus), lopšinės.


Pagrindinis atostogų punktas numeris du - gamta:

   Nemeluosiu,kad labai mylime gamtą. Arba,kad esame labai ekologiški. Nes melagiams tik į melagių pilį važiuoti, o ne į muzikos olimpą sparčiu žingsniu kompti (arba bent į reabilitacijos centrą).

   Viskas yra paprasta: vėlykiniame new-lithuanian-folk-electro-indie-trap-prodigies grupės Kamilė and the Latrai feat. Urtė ture buvo daug darbo: daug koncertų, daug repeticijų,neslėpsime - taip pat daug rytinių kūrybinių kančių. Minėtasias rytines kančias, skausmus bei abejones dėl kūrybinės veiklos tęsimo (kuo abejoti nevalia!) ir tekdavo vežti į mišką, ir tenai palikti, it senus tėvus iš tų baisiai liūdnų lietuviškų pasakų...
 
  Neslėpsiu ir to,kad net ir žvaigždės turi paprastų rūpesčių bei džiaugsmų. Kamilė su Urte vyko į gamtą ne tik susigrąžinti entuziazmą muzikinei veiklai, bet ir su augintiniais pabūti.

   Štai kokia rokenroliška, paštetiška buvo pirmoji merginų išvyka į Girionis. Šunys, kaip matote - surišti tam, kad patys pasivedžiotų.
 

    Kita išvyka į gamtą buvo grupės meniškojo bosisto Luko idėja. Oligarchas bei prodiuseris Dominykas nevažiavo su grupe į mišką, todėl pakeliui buvo pagautas (tikrąją žodžio prasme), pagyvenęs grupės gerbėjas Timotiejus.

   

   Meniškos sielos grupės bosistas nuotraukose užfiksuotas asistuojantis Amikai,kasančiai duobę (žinančiai,ką veikti miške)


Viso ko esmė arba kas buvo užvakar: 
   Užvakar Kamilė su Urte vėl lankėsi miške. Dar pasiimė ir Gretą. Bet prieš mišką, merginos užsusko į Makdonaldą (nesmerkime vieni kitų dėl nesveiko maisto: visi mes darome klaidų, visi mylim makdonaldą ir visi verkiam dėl storumo), tada tiesiog sėdėjo automobilių stovėjimo aikštelėje, ne visuomet labai žaviai valgė ir iš automobilio terorizavo moterį laukiančią mikriuko. Manau moteris nesijautė itin laimingą, kai ją nenumaldomai stebėjo trys valgančios blondinės, kurios apie ją kalbėjo ir dar atidarytais langais, siekiančios moteriai sukelti pavydą bei gailestį sau. Savo pačios laimei, moteris neužilgo išvažiavo. Nepatvirtintais Gretos duomenimis: "išvažiavo mikriuku nusižudyti".
   Įkeliu ponios nuotrauką, kompiuteryje įvardyta kaip "vargse moteris JPG":

    Pavalgius ir nuvykus į Girionis, ne viskas vyko taip, kaip buvo tikėtasi.Matyt tai karma už ta mikriuko laikiančią moterį.
    Kamilės augintinės Amikos aukle tą vakarą dirbusi Urtė (žymi atlikėja, šiuo metu įrašinėjanti albumą su super garsia grupe Kamilė and the Latrai nesikrato ir paprasto darbo), savo mažosios mergaitės negalėjo paleisti palakstyti, nes vietinėse valdose lakstė didelis bei agresyvus treninguotų žmonių augintinis, netikėtu vardu - Egis.
    Kokia simbolika, koks vardas! Egidukas buvo piktas ir lakstė palaidas (nes aš tik vėjas), o ir jo šeimininkų net nebereikėjo klausti, koks mėgstamiausias yra jų mėgstamiausias lietuviškos muzikos atlikėjas.
   Nepatikrintais duomenimis, dar nepasiruošę vaikeliui, jie Egiu, Egio iš grupės SEL, garbei, taip pavadino savo šunelį.
   Nuėjusios toliau nuo Egio valdų, merginos sėdėjo ant akmens, žiūrėjo į tolį ir suprato, jog atvykusios į gamtą jos paprasčiausiai nežino, kaip gamtoje egltis.
   Rodos visi žmonės atvykę į mišką, jame randa veiklos bei pramogų. O merginos tiesiog sėdėjo ant akmens.

 Po kurio laiko, Urtei atsisukus, jos blondinės draugės tempė medžių šakas kalnu aukštyn ir sumanė surengti gilios minties menišką fotosesiją. (Tokio lygio,kad galima sakyt beveik Kamilė and the Latrai feat.Urtė albumo viršeliui).
(Nuotraukos pavadinimas: "Šakų žaismas")

(Nuotraukos pavadinimas: "O,sveika, Greta!")

  Pabuvusios miške, įsiamžinusios su šakomis,išsitepusios batus bei dar šiek tiek pasėdėjusios ant akmens, taip ir nesupratusios,ką ten nuveikė, merginos nusprendė,jog laikas miesto žmogui palikti gamtą.


  Po miškų bei girių pasiekusios civilizaciją bei parvežusios itin produktyvų miškų modelį - Gretą, namo, merginos nusiplovė išmiškuotus batus bei ėjo paskutinio gėrimo su grupės Kamilė and the Latrai komanda.
    Grupės prodiuseris bei vietinis oligarchas Domas, sušaukė ansamblio susitikimą, savo išvykimo atgal į Londoną skausmui, bent šiek tiek sumažinti.
Klepisto Luko vežamas namo, ansamblis simboliškai klausė Rijenos dainos apie deimantus ir labai  liūdėjo.


Štai paskutinė Vėlykinio sezono new-lithuanian-folk-electro-indie-trap-prodigies grupės Kamilė and the Latrai feat. Urtė pilnos sudėties, fotonuotrauka:

Holivudinės šypsenos - tik ilgalaikio darbo koncertuose įgūdžių rezultatas. Išties atlikėjų širdyse - tyras liūdesys ir jau jaučiamas prodiusetio trūkumas. 

  Bosisto mašiną ir Lietuvą palikus Dominykui, pasidarė dar liūdniau negu buvo prieš tai. Jam buvo skirta Rijenos daina :Where have you been all my life ir visų Kaune likusių ansamblio narių mylintis širdžių plakimas.

 Laiminga pabaiga: Nepaisant šio skausmingo ištarto "sudie" grupės prodiuseriui, išvykusiam į Londoną, grupės veikla nėra stabdoma. Grupė tęsia savo veiklą tarp didžiųjų pasaulio miestų (Kauno bei Londono) bei rengia savaitgalinį turą gegužės pradžioje, simboliškąjame Londone, kur jų visų keliai ir susikirto.  

Būkite visi laimingi, užsiimkite kūryba bei mylėkite gamtą!
Ačiū


 
 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą