2012 m. lapkričio 8 d., ketvirtadienis

Gyvenimas - tai nesibaigiantis koliažas...

 Labas vakaras mano blogo skaitytojai,

URTĖS VIRTUVĖ sveikinasi su Jumis net ligos patale. Šiuo atveju, visiškai tiesiogiai iš vadinamojo ligos patalo. (Arba britiški vaistai mano lietuviško kūno negydo, arba ši šalis manęs nekenčia. Bet kuriuo atveju, jei čia mirsiu jauna, žinokit, kad tikrai turėjau pakeisti pasaulį tik va gaila, nepavyko.)

  Visas šis britiško gripo lizdas įsisuko į mane Kamilytei apsilankius garsiojoje sostinėje.
Čia ir prasideda didysis praeitos savaitės atsiminimų koliažas:

Pradėsiu nuo to,kad mano mylimoji blondinė nuo Kauno iki mano namų Londone keliavo dvylika valandų. Galbūt šis nepaaiškinamai ilgas buvimo su savimi laikotarpis įtakojo nepaliaujamą būsimų koliažų sesiją. Galbūt ir ne. Na ką aš žinau.
  
Pagaliaus susitikusios po pusantro mėnėsio santykių per kompiuterį ir atstumą, merginos taip džiaugėsi viena kitos kompanija, kad norėjo viską įamžinti koliažuose ir publikuoti facebooke ir instagarmoje, kad visi pavydėtų, bet apsimesdami,kad taip net nėra, laikintų jų žymiuosius koliažus.

Kas pas jus per vertybės: Deja, koliažai nebuvo tokie populiarūs, kokie jie buvo verti būti. Bet čia juk ir taip aišku, kad NELAIKINOT IŠ PAVYDO, žalčiai.
Užuomina: Dar kartą parodysiu Jums visus šauniuosius koliažus ir nuoširdžiai tikiu,kad pasigailėję savo negražaus nelaikinimo poelgio, atsiversite į gera.

 
Pirmąjame koliaže atsispindi turistinio Londono spalvos: žymioji Londono akis, garsusis Big Benas ir velnio neštas paukštis, atėmęs iš Kamilės pusryčius, savo neišsivysčiusiomis kojelėmis, tačiau puikiai išsivysčiusia nemandagia elgsena. Nežinau, kas šio balandžio tėvai,net ir bijočiau su jais susidurti,  bet jei skaitote šį sakinuką, Jums turėtų būti labai labai labai liūdna ir gėda.


Antrąjame koliaže merginos džiaugiasi Londono muziejais. Kokios susidomėjusios ir rimtos jos atrodo šiame koliaže. Ir kaip puikiai į jų darnų būrį įsilieja mielas kosmonautas.


Tą pačią dieną buvo sukurtas ir dar vienas koliažas, dedikuotas Domukui. Atsižvelgdamos į mylimo draugo pomėgius, merginos sugebėjo padaryti individualų koliažą. Tai byloja, koks kruopštus, atsakingas ir fantaziją lavinantis užsiėmimas yra koliažų menas.
Muziejuje radusios Troną (tiksliai nežinau,kas tai yra, bet ir man, ir Kamilei, ir Domukui tas filmas labai patiko), merginos žavingai įkomponavo jo elemntą koliažo viršuje. Taip pat jos įmontavo muziejaus aukšto pavadinima "Who am I" ir net sugebėjo atsakyti į retorinį klausimą žodžiu  will.i.am, kuris atsikleidžia dešiniajame koliažo kampe. Nežinia, kaip suprasti šį pokštą, bet žinia, jog jis tikrai juokingas (čia matyt MTV įtaka***).


Taip pat kažkurios dienos popietę Kamilė pasidegė it Romas Kalanta. Visų liūdesiui, koliažas nebuvo padarytas, bet nuotykis su ugnimi buvo įamžintas URTĖS VIRTUVĖJE. Nuotraukoje matoma ir Kamilės Londone pirkta maikutė, niekada nebeišvysianti lietuviškos saulės dėl neplanuoto buitinio gaisro. (Maikute, mums tavęs trūks, buvai kremuota ankčiau laiko)


Pakilusi iš pelenų lyg Feniksas, Kamilė toliau džiaugėsi Urtės kompanija, kaip ir Urtė džiaugėsi Kamilės. Šis jausmas taip apsėdo merginas, jog pasaulį jos ėmė matyti ne kaip pasaulį, o kaip medžiagą būsimiems koliažams. Dėl prastos wi-fi sistemos Londone, merginos daugybę kartų per dieną buvo priverstos gerti kavą Starbakse, kur puikiai veikė waifajus ir beraščiai baristos nemokėdavo teisingai užrašyti dailių lietuviškų vardų. Camela (it Pamela) ir Urde (it net nežinau
kas)
 nepadarė koliažo apie šią problemą, nes graudu ir neetiška būtų daryti koliažą apie kitų žmonių beraštiškumą.. Tačiau nakties koliažas pavadinimu : "Vakare viskas pasidarė labai gražu. Padarėm koliažą" buvo padarytas.


 Galiausiai, negalėčiau vienu žodžiu įvardyti,ką tą savaitę, kurią pas Urtę viešėjo Kamilė, merginos veikė, bet jų drauge praleistą laiką vainikavo visų koliažų koliažas, privertęs merginas susimąstyti apie filosofijos studijas ir visas jėgas pasiglemžusi liga,kuri įsiliejo tiek į emigravusios Urtės, tiek į Kaune gyvenančios Kamilės kasdienybės koliažą.


Sveikatos mums visiems, gražių gyvenimo koliažų, džiaugsmo, šilumos,meilės, alkoholio akcijų ir saulės, šiuo žvarbiu metų laiku.
Linkėjimai visiems, iš ko susideda mano minčių koliažai.
Ačiū.

*** apie MTV kanalo įtaka jaunų žmonių mąstysenai ir psichinei sveikatai plačiau skaitykite URTĖS VIRTUVĖJE: http://urtesvirtuve.blogspot.co.uk/2011/07/mtv-kanalo-aukos.html

1 komentaras:

  1. http://la-barako-pasaka.blogspot.com/2012/11/blogger-tag-musu-bendri-klausimai.html

    AtsakytiPanaikinti