2010 m. gegužės 17 d., pirmadienis

Virtuvės Kasdienybė. Bendraklasiai(klasiokai - neteisingas žodis).



Taigi, antroji gimnazijos klasė pažymėta raidė Ė, mes stiprūs, drąsūs, niekada nestokojantys humoro ir į gyvenimą žiūrintys labai optimistiškai. Mūsų klasėje mokosi dvidešimt šeši ( kartais tiek susirenka. Hahaaa) labai skirtingi ir žavūs moksleiviai.
Pora iš jų,tiesą sakant,neateina niekada : Laurynas rengia lietuviškus – šančių stiliaus vakarėlius Islandijoje, o Martynas it Kolumbas iš naujo atranda Ameriką. Linkėjimai Jums.
Prie šių galėtume priskirti ir Tomą,pravarde Varnas, apie kurį anglų pamokoje jau sklinda legendos, nes ten jis retas svečias. Tomas išėjus Laurynui, vis bando sumušti jo rekordus ir drąsiai gali vadinti save prekybos centrų ekspertu, suoliuku karaliumi, Akropolio gidu.Tačiau kad ir kaip ilgai nesimatom, jo niekad nepamištam ir laukiam grįžtančio. Ateiantį visuomet pastebim pro langus. Jo 'pati nagliausia Kauno eglė' (kepurė) šviečia lyg kerlodė žvaigždė.
Neatėję į mokyklą labai daug praranda, nes liūdnų dienų mūsų klasėje beveik nebūna. Diskusijos, kalbos ir juokas mūsų kabinetuose nenutyla iki pamokų pabaigos.
Tuo visuomet pasirūpina Martynas Sūdžius (jį tikriausiai žinote), kurį net kūno kultūros mokytojas vadina gražuoliuku. Kas jau kas, bet Martynas niekada nesiskundžia geros nuotaikos stygiumi ir žodžio kišenėje neieško.Ir niekas daugiau - tik Martynas sugebėtų išlinksniuoti visomis psasaulio kalbomis žodį "varpa",net ir naktį pažadintas iš miego.
Jam kompaniją palaiko mūsų didysis skaitovas, oratorius, pats gražiausias su kūno kultūros apranga(sunkioji atletika daro savo..),enciklopedijų siaubas Karolis.
Nors naujokai pas mus ilgai neužsibūna, jie įneša daug linksmos dvasios, už tai dėkojame po poros mėnesių mus palikusiam Rokui.
Šiemt gavome naujoką iš Amerikos, kuris nežino žodžio kanklės, todėl visada savo amerikeitišku akcentu uždauodamais klausimais mums sukelia daaaug šypsenų.
Linksmą kompaniją visuomet papildo bicepsų mėgėjas Aivaras,kuris sugebėtų per porą valandų suvalgyti jūsų metų maisto atsargas,ir tai kažin,ar visa tai užpildytų jo "išmankštintą" skrandį.Taip pat AivaKubaz vienintelis,kuris frazei seksas "suteikia sparnus"..: užpilsiu feirio ant tavo kempinės, įmaišysiu grietinės į tavo sriubą ir taip tooliau..ir Hugh Granto šypsenos,pačio gražiausio mokykloj paltuko (tokio,kaip Adamkaus) ir iPod touch,kuris jam reiškia pusė gyvenimo savininkas Aušrys.

Dėl savo replikų nebijome keliauti į pragarą, nes visas nuodėmes atleidžia mūsų mylimiausias išganytojas,chemijos genijus – kunigėlis Justas,auginantis barzdą ir ūsus - visaip,kaip Jėzus.
Nei viena mergaitė klasėje nežino tiek gandų ir tiesų apie įžymybes, nei viena tiek laiko nepraleidžia gilindama savo žinių portale www.alfa.lt ir nei viena nerašo diktantų šitaip tobulai, kaip mūsų ilgakasė Justina Asakavičiūtė-Asulė.
Kaip ir niekas taip „nekapoja“ sinusų, kvadratinių lygčių ir kitų neiššifruojamų skaičių kombinacijų kaip Justina Ramanauskaitė. Patikėkit, sakau iš patirties.
Tačiau kas galėtų papasakoti tiek daug apie savo šokių grupę,brolį Lukutį ir visus pralaimėjimus kortų žaidimuose, kai tekdavo daryti baisias užduotis, jei ne Justina Mažonaitė ir jos kompanionė Eglutė. Šokėjų mūsų gretose niekada netrūko. Tai ir Justina, ir Eglė, Ir Justina Krukonytė, kuri yra ir mūsų gerbiama seniūnė ir Agnė Dobilaitė, kuri yra mūsų gerbiama klasės seniūnės pavaduotoja ir aišku, Aivaras su kubiluko technika (konsultuotis pas jį).
Klasės glėbyje laikome daug stilingų merginų, kurios esant reikalui visuomet padės pasipuošti, Karolina padės pakeisti šukuoseną ir pakonsultuos piercingo klausimais,o jei jūsų nagai kelia problemų – Spalva? Forma? Ilgis? - mes irgi turime sprendimą. Tai Sandra, kurios nagai švyti visuose kabinetuose, net ir naktį, kuri kaire ranka lakuoja net geriau nei dešine ir kuriai jokie piešiniai ant nagų nebaisūs.
Net tik grožio, bet ir sporto srityje neatsiliekame. Aivaras, greitai perplauksiantis pasaulį mus džiugina savo pergalėmis baseine ir yra jaunių rinktinėje. Agnė Vizbaraitė visus priešus, karo atveju, išmuš savo lauko teniso rakete. Turime ir krepšinio komandą, gerai žaidžiame futbolą, tik bėda, kad retai sudalyvaujame mokyklos sporto šventėse,o išėjus Rokui komandoje liko pora nemokančių bėgioti,nykštukas Aidukas ir Karolis..
Turime ir vieną žymų kulinarą. Tai Povilas, kuris kelias paras be perstojo galėtų kalbėti apie šašlykus ir jų paruošimo būdus. Tikras diskusijų ir nedarbo per lietuvių etalonas.Va čia tai vyras!!
Galime pasidžiaugti itin lakia vaizduote, kurios niekuomet nepritrūksta pravardžių „gamyboje“: Sasyska, Asa, Rama, Kruka, Pyplė – Cyplė – Mažė – Mazgė, Ilga, Šamas, Lariokas, Degėla, Panda, Varnas, Rufis,Pūgžlys(Rokas), Plaukai - Hrcas- Muchtaras ( Lukas).
Artėjant prie galo, didžiausios klasės netektys:
NR vienas - Goda. Be jos mūsų viokiečių pamokos virto didžiausiu penktadienio, paskutinės pamokos košmaru. Kas be Godo moka rašyt sakinius? Kas gali suskaičiuoti iki šimto?? Be jos - niekas.Ir nekas.
NR du - Sasyska, Ovidijus. Kas visą tą laiką dėjosi su Gurgždiene? Koks būtų buvęs malonumas be jo? Atsakymas paprastas - jokio. Tu visadar mūsų širdyse,kad ir kokiu mėsos gaminiu bebūtum vadinamas.
Nr trys. Bene žymiausia, plačiai nuskambėjusi, žemūjų šančių legenda, repo karalienė - princesė ir princas Čarlzas - Andžė/Amožė/Andželika. Jos intriguojanti istorija prasidėjo nuo raudonų,drugelių formos auskarų vagystės 5oje klasėje.Ji grąsino savo karatiste močiute ir šunimis, ji išmokė mus,kaip turi atrodyti tikras reperis, ką reiškia turėti T.Beardo šukuoseną ir supažindino,koks nusotabus yra Londonas ir rūbai iš jo.Jos kontrolinyje atsakymas į klausimą apie Austrijos geografinę padėtį buvo : "Aukštai kalnuose,ganosi ožkos"..Ir tik ji viena yra trenkusi kalsiokei kumščiu į veidą. Andželikos 'paliktos' filosofijos vis dar sukasi mūsų galvose.. "Pasaulio akiratis plečiasi,ir tu būsi pirmas"...
Nr keturi - neseinai išėjęs,nors ir išėjęs nepasikeitęs - (šinadien sutikau) toks pats linksmas ir išsišiepęs, krepšinio žvaigždė Rokas -išmokęs mūsų klasę žaisti. Žmogus,kuriam liksim amžinai dėkingi už naują žodį kalsės pravardžių žodyne - LARIOKAS(Larioks) ir už viską,ką parodė drauge su Marčiu,per visą buvimo laiką. Bent jau man, didžiausią įspūdį paliko senio iš autiko parodija(apgamas) su guma ant kaktos.:)) Be kurio nebe taip juokinga. Rokai,tavęs trūksta. Ypač poer pertraukas brome.
Nr penkii - Laura,ar dar kas pamenat??Ta mažytė mergaitė,kuriai išėjus bendras klasės vidurkis smuko perpus. Haaaha.
Nr šeši, pati kątik prisiminiau mūsų klasės žvaigždėlę iš Dzūkijos. Aureliją. Nuo pirmos dienos mus šiurpinusi keista apranga ir banguotais ,neplautais kirpčiukais, Aurelija sugebėjo per savo pirmąjį mėnesį susimušti su Karolina, gynyboje panaudoti aštrius nagus,Pociui tualeto durimis prispausti koją.Ji buvo stambi moteris,jėgos turėjo daug,gerai,kad nesutrupėjo Pociaus koja..,tuomet keletą mėnesių sirgti. Pasveikusios dėja,jau neišvydom..Norėčiau prisegti jos nuotrauką,bet gaila,archyvuose nebuvo išsaugota.

Tikra įvairovė, galėčiau tęsti dar kelis lapus, bet pabos skaityti.


Visuomet pasižymėjome,ir tikimės nesiskeisti - mokytojų siaubu, mušame klasės atsisakiusių mokytojų rekordus, praleistų pamokų skaičiai auga lyg statybos parmonė prieš krizę, nieko neišmanom apie matematiką, visur ir visada prisidarom bėdų, neigiami pažymiai pas mus lygiaverčiai teigiamiems, kaip jau ten bebūtų - mes tikrai GERIAUSI.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą