2010 m. gegužės 16 d., sekmadienis

Istorija apie No-Stress BULVĘ.


Vieną kartą, prieš kokius pusantrų metų, kai dar buvom jauni ir gražūs, sėdėjome pilietinio ugdymo pamokoje.
Visus metus užsirašinėjom tą patį klausimą-temos pavadinimą „ Demokratija – kas tai“? Praėjo daug laiko, o atsakymas kaip nėjo, taip nėjo, galų gale – visai neatėjo. Tiesą sakant, naudos iš tų pamokų, taip pat neatėjo, bet gimė kultinis – Urtės gyvenimą pakeitęs, skanus ir krakmolingas bairis – bulvė.
Tuomet, dar no stress bulvė. Sėdėdami su gerbiamu kolega-klasioku-no stress bulvių ekspertu Aušriu Uptu, klausėme kalbų apie patyčias, jaunimo problemas, vaikų liniją ir socialinį pedagogą – psichologą, kuris gali tau padėti. Taip gimė mintis, kad stebukladarys socialinis pedagogas – psichologas įdeda tau į delną bulvę, jį sugniaužią ir ištaręs „no stress“, tavo kančioms padaro galą. Tada tai atrodė juokinga, bet tai buvo tik pati pradžia.
Pradžių pradžia. Vartai į Bulviniją. Raktas nuo bulvių sandėlio. Bulvės sėkla, na kaip pavadinsi, taip nepagadinsi.Ėjo laikas, o bulvės taip ir negalėjome pamiršti, pradėjome vienas kitą vadinti bulve, Laurent Wolf daina „No stress“ tapo šio bairio himnu, galiausiai net įkūriau šauniausią grupę facebook.com istorijoje „BULVĖS“. Ta proga pasireklamuosiu:
Sveiki visi įstoję į šią grupę. Nesijuokit-reikalas rimtas.
Turbūt jau žinote,kad bulvė - ne šiaip sau daržovė.
Paliko mergina?Nuvylė vaikinas? Meilė ateina - ir praeina, o va būlvė- niekada. Kepk,kepk - virk,virk, niekad nepritrūks.
Trūksta meilės,kankina nemiga, liūdesys ir gyvent nesinori?Trūskta peties išsiverkti? Nors ir gležnas-apvalus,bet bulvės petis - visada šalia, išklausys,pamokslaus ir alkį užmuš.
Sutinki su viskuo,ką kątik perskaitei??
Ši grupė - tau. Pasidalink savo patirtimi ir bulvių patiekalų recepatais.
Mes bulvės - turim laikytis išvien.Amen.
Kam absurdiškai, o kam kaip niekas kitas išmintingai nuskambėjęs tekstas, neliko nepastebėtas, grupėje jau yra trys šimtai šešiasdešimt penki nariai ir bulvių skaičius tik didėja.
Reklama baigta.
Taigi, nuo tos pamokos, gyvename bulvių eroje. O bulvių istorija tik tęsiasi...
Mano didžiausia svajonė, kad mano anūkų gyvenime žodis „kugelis“ bus šventas, o bulvė, būdama ne šiaip sau daržovė, gyvuos per amžius, priešingai nei korolado vabalai.Amen. Skanaus kugelio, mielieji.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą